Siyaset Bidat demek doğru değildir

Bidat demek doğru değildir

23.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TRT Haber’de, Kutlu Doğum Haftası’nın FETÖ projesi olduğu idddialarına yanıt verdi.

Bidat demek  doğru değildir

Kutlu Doğum Haftası’nın asla Mevlit Kandili’ne alternatif olmadığını beliriten Görmez “Allah aşkına, bu kardeşlerimize, hocalarımıza soruyorum ben, yüzbinlerce gencimizin siyer okumasına nasıl bidat dersiniz? Sevgili Peygamberimizin bir hafta boyunca dünyanın her tarafında emin vasfının anlatılmasına hangi akla hizmet ederek bidat denir, böyle bir şey kabul edilebilir mi? Bu bidat kavramı bilhassa son yıllarda coğrafyamızı kasıp kavuran yanlış bir Selefilik anlayışının meydana getirdiği bir düşüncedir. Biz yapılan işin Allah’ın kitabına, Resulü Ekremin sünnetine uygun olup olmadığına bakarız. Biz onun İslam’ın temel ilkeleri ışığında insanlığa faydalı olup olmadığına bakarız. Dolayısıyla Mevlit Kandilimizi idrak ederiz, mevlidi şerifimizi en güzel bir şekilde okuruz, o gece yine en güzel bir şekilde idrak ederiz. Ama Resulü Ekrem Aleyhisselamın mesajını toplumun bütün kesimlerine taşımak için de bu haftayı idrak etmeye devam ederiz” dedi.
Şüphesi olan vatandaşların sorularını Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanlarının cevaplayacağını bildiren Görmez, “Hiçbir kardeşimizin kalbinde zerre kadar bir şüphe, bir endişe kalmasın” dedi.

‘Gençlerin dine güveni kalmadı’
Görmez, “Toplumun, bilhassa genç kuşakların dine güveni yok oldu, dine güveni yara aldı. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bunu tedavi etmekte yetersiz kalıyoruz. 100 bini aşkın personelimizle seferber olmuş vaziyette yeniden o güven toplumunu inşa etmeliyiz” dedi.