Siyaset ‘Biden önce tarihi öğrenmeli’

‘Biden önce tarihi öğrenmeli’

26.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Erdoğan, Biden’ın 24 Nisan açıklamasında ‘soykırım’ ifadesini kullanmasına “Sayın Biden’ın önce Ermeniler ile olan tarihi iyi öğrenmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye’ye meydan okumaya kalkmasını bizim bağışlamamız mümkün değil” tepkisini gösterdi.

‘Biden önce tarihi öğrenmeli’

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine toplantısına başkanlık etti. Toplantının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SAÇMASAPAN RAKAMLAR: 1.Dünya Harbi sürerken Anadolu’daki Ermeniler, yabancı devletlerin kışkırtması ve donatmasıyla isyan başlatıp Müslüman ahaliye saldırdılar. Ülkemizin dört bir yanında, Ermeni çetelerin yaptığı katliamların, sergiledikleri zalimliklerin hatıraları hala canlıdır. Ermeni propagandası saçmasapan rakamlar ifade etse de, Anadolu’da hayatını kaybeden Ermenilerin katbekat fazlası Müslümanın, bu çeteler tarafından hunharca şehit edildiği bir gerçektir.

RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ: Birinci Dünya Savaşının zorlu şartlarında hayatını kaybetmiş olan Osmanlı Ermenileri için üzüntülerimizi ve taziyelerimizi bildirmeyi insani bir vazife olarak görüyoruz. Yıllardır da bu hassasiyeti içeren bir açıklamayı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ancak, tarihin ve onun ilmiyle uğraşan tarihçilerin yapması gereken bir tartışmanın, ülke içinde ve dışında siyasi çekişmelerin mezesi haline dönüştürülmesine de asla rıza göstermedik, göstermeyeceğiz.

Haberin Devamı

YALAN-YANLIŞ BİLGİ: Çeşitli ülkelerin yönetimleri ve parlamentoları tarafından güya tanınan Ermeni iddialarına ilişkin ifadelerin, bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur. ABD Başkanının açıklamasını da bu şekilde görüyor ve tamamı yalan-yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğu için, üzerinde durmaya değer bile bulmuyoruz. Sayın Biden’ın önce Ermeniler ile olan bu tarihi iyi öğrenmesi lazım, gayet iyi bilmesi lazım. Bunları bilmeden kalkıp Türkiye’ye meydan okumaya kalkmasını bizim bağışlamamız mümkün değil. Türk ve Ermeni halkları arasındaki düşmanlığı tahrik etmek için sergilenen bu riyakârlığın en büyük zararını Ermeni toplumunun gördüğü ve göreceği de unutulmamalıdır. Ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin de bu istismar siyasetinden rahatsız olduklarını biliyoruz.

HDP’Lİ PAYLAN’A SERT TEPKİ: Bu densizliğin, kendi ülkemizin Meclisinde, milli iradenin tecelligahı olan bu yüce kurumda sergilenmesini ise saygısızlığın ötesinde açık bir ihanet olarak görüyoruz. Geçmişte kimi zaman sözlü olarak ortaya konan bu ihanetin, kanun teklifi seviyesine yükseltilmiş olması, ister istemez, bu alçakları kimlerin cesaretlendirdiği sorusunu akıllarımıza getirmektedir. Bu esfeli safilinlerin (aşağıların aşağısı), Türkiye’nin verdiği hiçbir mücadeleye ve milletimizin çektiği hiçbir sıkıntıya çare bulmaya yönelik herhangi bir işe, bırakınız somut destek vermeyi, ağız ucuyla dahi ortak olduğunu duymadık. Ama mesele tarihi çarpıtarak ülkesine, terör örgütlerini destekleyerek milletine ihanete geldiğinde, bakıyorsunuz, hepsi de en ön sıralarda yer alıyorlar. Meclis’teki grubunun bir diğer üyesinin, eli kanlı teröristin biriyle yakın ilişkisinin ortaya çıkması sebebiyle milletvekilliği düşürülen HDP, asılsız Ermeni iddialarının da bayraktarlığına soyunarak, adeta ısrarla bu ülkenin partisi olmak istemediğini söylemektedir. Ermeni isyanlarında Kürt kardeşlerimizin yaşadığı yerlerde de çok büyük kayıplar verilmiştir. Dilinden Kürtleri düşürmeyen HDP’nin, çoluk-çocuk demeden onları katleden Ermeni çetecilerin borazanlığını yapmasının takdirini milletimize bırakıyoruz. Bu muhasebeyi en başta da dedeleri ve nineleri Ermeni çetelerince alçakça şehit edilen Kürt kardeşlerimiz yapacaktır, yapmalıdır.

Haberin Devamı

MİLLET HESABINI SORACAK: Coğrafyamızın neresinde olursa olsun, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Arabıyla, Boşnağıyla ve diğer tüm unsurlarıyla, bu milletin fertlerinin canına, namusuna, geleceğine kast eden, vatan topraklarını kirleten herkesi de ülkemizden özür dilemeye davet ediyoruz. TBMM’mizin, haddi de, hukuku da, ahlakı da çiğneyen bu alçaklığın hesabını, müsebbibinden soracağına ve gereğini mutlaka yapacağına inanıyorum. Aynı şekilde, Meclis’teki ikinci büyük partinin milletvekilleri arasında benzer hezeyanları dile getirenlerden de milletimiz, bunun hesabını inşallah sandıkta soracaktır.

Haberin Devamı

TERÖRİST SIZMAYANA KADAR SÜRECEK: Türkiye’nin güvenliğinin sınırları dışında başladığı anlayışıyla yürüttüğümüz operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bu operasyonlar, güney sınırlarımızın tamamını, hiçbir teröristin ülkemize sızamayacağı ve ülkemizden kaçamayacağı şekilde kontrol altına alana kadar sürecektir. 2022 yılında, son operasyonlar da dâhil olmak üzere, güney sınırlarımızda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.000’i bulmuştur. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmamış, ülkemize yönelik hiçbir saldırı cevapsız kalmamıştır. Pençe-Kilit Operasyonun amacı da, Zap bölgesini teröristlerden tümüyle temizlemektir. Böylece sınır hattı boyunca kontrolünü ileriden sağlamadığımız hiçbir bölge kalmayacak, teröristlerin ülkemizle irtibatları tamamen kesilecektir.

Haberin Devamı

PUTİN İLE GÖRÜŞME: Yarın (bugün) Sayın Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğiz. Taraflara, hem birbirlerinin yaklaşımlarını hem de kendi telkinlerimizi ifade ediyor, önce ateşkes, ardından da kalıcı bir barış için her türlü gayreti sergiliyoruz. İstanbul’da yapılan görüşmeler, Ukrayna-Rusya krizinin çözümündeki en önemli zemin olmaya devam ediyor. Amacımız, İstanbul Sürecini liderler düzeyine taşıyarak, savaşı bitirecek nihai imzaların atılmasını sağlamaktır. Bunun için sahadaki tırmanma ve masadaki yavaşlama görüntüsünü tam tersine çevirmemiz gerekiyor. Bugüne kadar Ukrayna’dan 17 bin vatandaşımızın ve bizden yardım isteyen dost ülkelerin vatandaşlarının tahliye gerçekleştirdik. Ülkemize gelen Ukraynalı sığınmacı sayısı da 85 bini geçti.

‘15 milyarlık sosyal yardım paketi hazır’

FİYATLAR CAN YAKICI DÜZEYDE, FARKINDAYIZ: Küresel ekonomideki bozulmaların petrolden doğalgaza, gıdadan demir-çeliğe her alanda fiyatlarda yol açtığı yükselişler, ister istemez ülkemize de yansıdı. Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere pek çok üründe ciddi sübvansiyonlarla vatandaşımızı korumamıza rağmen, ortaya çıkan fiyat artışlarının can yakıcı düzeyde olduğunun farkındayız. Şüphesiz en çok üzüldüğümüz nokta da kimi açgözlülerin, ülke içinde fiyatları aşırı yükselterek haksız kazanç peşine düşmeleridir. Milletimizin temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını sebepsizce artıranlara karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğimizi, en küçük bir acıma duymayacağımızı buradan açıkça ilan ediyorum.

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI ÖDENECEK: Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını, öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğimizin bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca, 15 milyar liralık ilave sosyal yardım destek paketiyle ilgili çalışmalarda da sona gelinmiştir, inşallah yakında uygulamaya geçecektir. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz. Ülkemizi terör örgütlerinin pençesinden kurtardık, çarşı-pazardaki ateşi de söndüreceğiz.

ÇİFTÇİLERE HİBE MÜJDESİ: Çiftçilerimize de bir müjdemiz var. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, son 16 yılda 15 bin 636 projeye 4,1 milyar lira hibe verdik. Ayrıca 262 bin çiftçimizin makine ekipman alım projesine de toplam 1 milyar lira hibe desteğinde bulunduk. Bu program kapsamında 2022 yılı için, makine ekipman alımı ve kırsal altyapı yatırımları için 32 bin 572 çiftçimiz ile tarıma dayalı yatırımlar için 418 girişimcimize toplamda 1,1 milyar lira hibe desteği sağlayacağız.

Yazarlar