Siyaset Binali Bey yol arkadaşım

Binali Bey yol arkadaşım

29.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile arkadaşlığını “Fikirlerin çarpışmasından hakikat güneşi doğar. Mesele o istişareyi yapmaktır. Binali Bey belediye başkanı olduğumdan beri yol arkadaşımdır. Öncesinde de gönül arkadaşlığım var” sözleriyle anlattı

Binali Bey  yol arkadaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göreve gelişinin üçüncü yılı nedeniyle NTV ve TRT’deki ortak yayınla gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

DEVLETE YAKIŞAN: (Çankaya’dan Beştepe’ye geçmesi) Çankaya’da atılan ilk adımın Beştepe’de devamıdır bu süreç. Fiziki yapılanmayı önemsediğim gibi zihinsel yapılanmayı da önemsedim. İnsana göre mekanın hazırlanması çok önemliydi. Çankaya’ya geldiğimizde personelimin yerleştirileceği yerin olmadığını dahi gördüm. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir makamı için olur bir şey değildi. Başbakanken adımları atmış, bunu da kimseyle paylaşmamıştık. Cumhurbaşkanı seçilince de hazırlıklar zaten Beştepe’de buna göreydi. Şimdi burada 2 bin kişilik sergi salonu ile ikram salonu ile 5 milyon cilt kitabın olacağı Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nin inşaatı devam ediyor, 2019’a yetiştireceğiz. Büyük bir devlet olmanın burası taçlandırılmış merkezidir. Bu devlete yakışanı yapmamız gerekiyordu.

Haberin Devamı

ÇİFT TABANCA: (Emine Erdoğan’ın çalışmaları) Eşimin de birçok bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımızın veya bakanlıkların toplantıları var. Kendisi oralara katılmak suretiyle oralarda sinerji getirme gayreti var. Tek tabanca çalışmıyoruz, çift tabanca çalışıyoruz. Sağ olsun o da koşturuyor.

MUHALEFET HALA BAŞKANLIĞA GEÇEMEDİ: (MİT’in Cumhurbaşkanına bağlanması) Devletin başı, istihbaratta en önemli bilgilerini, dokümanlarını alması gereken kişi değil midir? İstihbaratın başı birinci dereceye bağlı değilse devlet hareket kabiliyetini kaybeder. Birinci dereceden istihbarat devletin başına bağlı olmalı. İstediğim anda bilgiler gelsin ki adımları atalım. Büyük devletlerin hepsinde istihbaratlar devletin başına bağlıdır. ABD, Fransa’da devlet başkanına bağlıdır. Parlamenter demokrasilerde Başbakanlara bağlı oluyor. Bizde de parlamenter demokrasiye göre muhalefet eleştiriyor. Ana muhalefet hala Başkanlık sistemine geçemedi. 15 yıl önceki MİT’i, bir de şimdikini düşünüyorum, alınan mesafe çok ileri. Bölgede belirleyici bir güç olmanın adımlarını da atan bir istihbarat örgütüyüz.

Farklı düşünmezseniz yanlışlık vardır: (Başbakan Binali Yıldırım’la farklı düşündüğünüz olmaz mı?) Farklı düşünmezseniz yanlışlık vardır. Farklılıklarda olacak ki güzellikler olsun. Fikirlerin çarpışmasından hakikat güneşi doğar. Mesele o istişareyi yapmaktır. Binali Bey belediye başkanı olduğumdan beri mesai ve yol arkadaşımdır. Öncesinde de gönül arkadaşlığım var. Partiyi kurduk beraberiz, hükümet olduk beraberiz. Birçok adımlarda beraberiz. Başarı grafiğinde hepsini beraber yazdık. Rabbim bu birlikteliği büyük hedeflere ulaşmak suretiyle daim kılsın.

Haberin Devamı

BM’DE GÜNDEM YAPACAĞIZ: (Arakanlı Müslümanlar) Dünya Myanmar’a kör ve sağır. Bangladeş olayı daha da acımasız.BM Genel Kurulu’nda gündeme getireceğiz.

TÜRKİYE BİRİNCİ: (Afrika açılımı) Veren el alan elden hayırlıdır diye buralara uzandık. 12 büyükelçiliğimiz vardı 39’a çıkardık. Dünyada en fazla yardım konusunda ABD birinci; Türkiye ikincidir. Milli gelire bakınca Türkiye birinci, ABD ikincidir.

BAYRAMDA BİTSİN DERİM: (Katar krizi) Suudi Arabistan, Körfez’in abisidir. Önümüzde kurban bayramı var bu sıkıntı bitsin derim.

Malazgirt’teki gençliğimiz Çanakkale’dekiler gibi değil

Erdoğan şöyle devam etti: “2071 hedefimiz var. İktidar olduğumuzda sadece seçmen olan 18 yaşındaki gençler vardı. Seçilme yaşı 30 idi. Önce 25’e sonra 18’e indirdik. Gencine güvenmeyen geleceğin Türkiye’sine güvenmiyordur. 18-25 yaş arasındakilerle iftihar edeceğiz. En güzel örnek; Fatih Sultan Mehmet, 19-20 yaşında bir çağı kapatıp, bir çağı açmış. Malazgirt’te 50 bini aşkın genç vardı aşkla heyecanla geldiler. Bir grup Çanakkale’ye gidenler gibi değildirler. Şehit mezarlıklarının olduğu yerlerde ‘votka mı şarap mı bira mı içersiniz’ diye konuşurken bizim gençliğimiz tek vatan tek devlet tek bayrak tek millet dedi.”

Haberin Devamı

Enerji fiyatlarını düşürecek

Enerji denince akla termik ve kömür santralleri ve ithale dayalı doğalgaz gelirdi. Biz rüzgar enerjisi adımları attık. Hidroelektrik noktasında da iyi durumdayız. Nükleer santraller de bize on bin megawatt üzerinde enerji sağlayacak. Bu enerji fiyatlarını da düşürecek.