Siyaset Bir bant da Akşener için!

Bir bant da Akşener için!

26.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir bant da Akşener için!

Bir bant da Akşener için

       ALAADDİN Çakıcı'yla Eyüp Aşık arasındaki telefon konuşmasını yayınlayan Kanal D, bu kez Çakıcı - Akşener ilişkisini ortaya koydu. Çakıcı'nın sesinden yayınlanan bantta, Refahyol hükümeti zamanında, Çakıcı'nın yerinin saptandığı ve Akşener'in, Çakıcı'nın eniştesine `Çakıcı'nın yerini değiştirmesi gerektiğini' bildirdiği iddia edildi.
       Çakıcı'nın Aşık'la telefon görüşmesinde DYP Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener hakkında iddialarda bulunması üzerine, Akşener bir basın toplantısı düzenleyerek, "Çakıcı'yla ilişkim ispatlansın, istifa ederim" demişti. Kanal D'nin haberinde Çakıcı'nın kiminle konuştuğu belli olmayan bir ses bandında Akşener'le ilgili iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Çakıcı, ses bandında, Refahyol Hükümeti zamanında, MİT Kontr Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün yerini belirlediğini iddia ediyor. Eymür, Çakıcı'nın yerini belirlediklerini ve kısa bir süre içinde yakalayabileceklerini zamanın İçişleri Bakanı Meral Akşener'e iletiyor. Çakıcı'nın iddiasına göre Akşener, İzmit'ten tanıdığı Çakıcı'nın halasının eşini Ankara'ya çağırarak, MİT'in Çakıcı'nın yerini belirlediğini, kısa bir süre içinde yakalanacağını ve derhal yerini değiştirmesi gerektiğini söylüyor.

       - Mehmet Eymür diyor ki bugün yarın yerini tesbit ettim. Her an alabiliriz bunu. Bunun üzerine şey oluyor, tabi Mehmet Eymür'de kin, benim üstümde duruyor. Adil konusunda, ben Adil'i sıkıştırıyorum ya aylardır. 8 aydır.
       - Meral oradan çıkıyor eniştemi arıyor. Diyor ki `Bana gelir misin diyor'. Eniştem kalkıyor gidiyor Ankara'ya. Halamın kocası, eniştem değil yani. Yani eniştem değil, halamın kocası. Orda diyor ki `Allaatin'e diyor söyle diyor yerini değiştirsin' diyor.
       - Şimdi Meral Akşener ile halamın kocası işadamı anlıyor musun? İzmit'te çok yakinen tanışıyorlar. Hatta Doğruyol'a para mara da yardım ediyor. Anladın mı dediği mi?
       - Onlar çok eski ailece tanışırlar. Hemen açıyor. Bizim enişteye söylüyor. Alaattin yerini değiştirsin diyor.