Siyaset ‘Bir daha deneriz’

‘Bir daha deneriz’

25.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üst üste yapılan seçimler hakkında “Yeniliriz kalkar bir daha deneriz, kalkar bir daha deneriz ama diktatör yenilirse sonu olur” diyen CHP Ankara Milletvekili Hakverdi, Ankara’daki katliamla ilgili “Ya ortak ya organizatör ya da göz yumuldu, başka izahı yok” dedi

‘Bir daha deneriz’

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 1 Kasım seçimlerinden sonra yeni seçim olasılığını, “7 Haziran’a gittik, beğenmedi, olmadı. Bir daha gidiyoruz. 1 Kasım’da olmadı, biz bir daha gideriz. Yeniliriz kalkar bir daha deneriz, kalkar bir daha deneriz ama diktatör yenilirse sonu olur” sözleriyle değerlendirdi. Hakverdi, 1 Kasım seçimlerine ilişkin Milliyet’e yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

Haberin Devamı

YA ORTAK YA ORGANİZATÖR:Seçim güvenliğinin tehlikede olduğu bahanesi veya gerekçesiyle iktidar tarafından son güne kadar seçimi öteleme ve yaptırmama ihtimali var. Sürekli anket yaptırdıklarını ve tek başına sandıktan çıkamayacaklarını gördüklerinde de şu veya bu bahanelerle seçim yaptırmama ihtimalleri, halkta her zaman konuşuluyor. 7 Haziran sonrasında bir suskunluk varken ülke her geçen gün kaotik ortama tırmandırıldı. Terör her yerde artırıldı. Bence bilerek yapıldı. Ankara’nın göbeğinde bir bomba patlıyorsa, ya bu işte ortaksınız ya organizatörsünüz ya da göz yumdunuz. Bunun başka izahı yok.

100’ER 100’ER ÖLDÜRÜLÜYOR:En son Davutoğlu, faili meçhullerin artmasıyla tehdit etti. Ağabeyi, ‘400 vekil vermezseniz’ diye tehdit ediyor, küçük enişte de faili meçhullerin artmasıyla tehdit ediyor. Sanki bu tehditler yapılırken, 7 Haziran sonrası da hükümet bir başkası tarafından yönetiliyor. Eskiden beyaz Toroslar kullanıyordu, şimdi daha modern araçlar kullanılıyor ya da hiç ihtiyaç duyulmuyor. Eskiden birer ikişerdi, artık 100’er 100’er öldürülüyor.

Haberin Devamı

MAÇA ÇIKIYORUZ AMA:Çok zor bir seçim çalışması götürüyoruz. Ekonomik kaynakları kısıtlı, aidatlarıyla ayakta durma çabası içindeki bir partiden söz ediyoruz. Karşısında bütün devletin imkanlarını kullanan, bir eli yağda bir eli balda, rant ortaklığı üzerinden kurulan bir parti var. Maça çıkıyoruz ama biz daha çok ilke ve ideallerimizle, yüreğimizle alanda yer almaya çalışıyoruz. Yıllardır CHP’ye elitist parti eleştirisi yapılırdı. O eleştiri de artık tamamen kırıldı. CHP, artık halkla, seçmeniyle içiçe.

YENİLİR BİR DAHA DENERİZ:Geçen seçim katılım yüzde 85 olmuştu. Bu seçim daha fazla olacak. Bu seçimi sırf Erdoğan’ın başkanlık hırsı için yapıyoruz. Seçmenimiz inatçıdır. AKP’ye bir ders verecek gibi düşünüyorum. 7 Haziran’a gittik, beğenmedi, olmadı. Bir daha gidiyoruz. 1 Kasım’da olmadı, biz bir daha gideriz, bir daha gideriz. Biz yeniliriz kalkar bir daha deneriz, kalkar bir daha deneriz ama diktatör yenilirse sonu olur.

Baraj kaygısı Alevileri HDP’ye yönlendirdi
Biz Kızılay değiliz. Bir önceki dönem baraj altı kalacak diye MHP, tabanımızdan oy aldı, aynı şeyi bu seçimde HDP yaptı. AKP devletin bütün imkanlarını aymazca lehlerine kullanıyor. Bu ülkede gerçekten Alevilerin ibadet hakkını koruyan ve hakkını teslim etmenin mücadelesini en üst düzeyde veren parti CHP. Belediye başkanlarımız, genel merkezimizin talimatıyla cemevlerinin yasal statüsünün tanınması ve bütün giderlerinin karşılanması yönünde girişimde bulundu. Bu talimat üzerine, İçişleri Bakanlığı cezalar yağdırdı. Gelinen noktada Alevilerin HDP’ye kayması, HDP’nin Alevi aday göstermesine veya başka bir söylemine bağlı değil. Aleviler, AKP iktidarından en kaygı duyan kesim. Tek niyet, AKP tek başına iktidar olamasın. Tam da bu sebeple, baraj kaygısıyla Aleviler, HDP’ye oy vermiş olabilir.