Siyaset ‘Bir vekile, 3 sekreter’ az!

‘Bir vekile, 3 sekreter’ az!

11.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanılık Divanı’nın 20 üyesinin toplam 60 sekreter çalıştırması, milletvekillerini isyan ettirdi. DYP’li Sevgi Esen, "Demek ki Ankara krizi fark etmemiş" dedi

‘Bir vekile, 3 sekreter’ az

‘Bir vekile, 3 sekreter’ az!

TBMM Başkanılık Divanı’nın 20 üyesinin toplam 60 sekreter çalıştırması, milletvekillerini isyan ettirdi. DYP’li Sevgi Esen, "Demek ki Ankara krizi fark etmemiş" dedi

GÜNSELİ ÖNAL Ankara

TBMM Başkanlık Divanı toplantısında MHP’li İdare Amiri Ahmet Çakar’ın üç sekreter çalıştırması örneğinden yola çıkarak diğer üyelere aynı hakkın tanınması, başta divanın bazı üyeleri olmak üzere milletvekillerini isyan ettirdi. DYP’li Sevgi Esen, "Böyle kararlar alınıyorsa, demek ki Ankara krizi daha fark etmemiş" dedi.
Divanın 20 üyesinin toplam 60 sekreter çalıştırması, 7’ye karşılık 9 oyla kabul edildi. TBMM Başkanı Ömer İzgi’nin, "Bazı arkadaşların üç sekreteri var. Sekreter sayısı iki mi, üç mü olsun" diyerek yaptırdığı oylamada, yaşanılan kriz ortamında üç sekretere izin çıktı.
Üç sekreter için oy kullanan DSP’li Kâtip Üye Cahit Savaş Yazıcı, "Geçici görevli memurların ekmekleriyle oynamamak için bu oyu verdim. Dışarıdan ekstra sekreter almayacağız" dedi.
Üç sekretere karşı çıkanların görüşleri ise şöyle:
• Kamer Genç (TBMM Başkanvekili): MHP’li adam ‘Sekreterlerimi ben geri göndermem’ deyince, o zaman herkesin üç sekreteri olsun denildi. 12 yıldır parlamenterim, biri kadrolu, biri geçici olmak üzere iki sekreterim var. Günde en az 150 ziyaretçim, yüzlerce telefonum olduğu halde yetiyor.
• Şadan Şimşek (DSP Divan üyesi): Şu anda iki sekreterimiz var. Meclis kuruldu kurulalı da bu böyle. Şu anda zaten Meclis’te daha fazla personel için oturacak yer yok. Kâtip üyeler olarak ben, Melda Bayer ve Sebahattin Karakelle, sekreter odalarında oturuyoruz. Başından beri tasarruf önlemlerini savunuyorum.
• Sancar Sayın (DSP): Kamu sektörü küçültülmeye çalışılırken, Meclis’in böylesine bir karar alması çelişki. Tasarrufa Meclis öncülük etmeli. Divan üyeleri de benim gibi milletvekili. Görevlerinin özelliğinden dolayı belki ikinci bir sekreter gerekebilir. Ama üçüncü bir sekreterin alınması tuhaf. Bir milletvekili olarak tek sekreter ve tek danışman ile bütün işlerimi rahatlıkla hallediyorum.




SİYASET