Siyaset ‘Birbirimize İstiklal Marşı kadar yakınız’

‘Birbirimize İstiklal Marşı kadar yakınız’

24.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, dünkü Kosova gezisinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de miting de yaptı

‘Birbirimize İstiklal Marşı kadar yakınız’

Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın da kısa bir konuşma yaptığı mitingde Erdoğan şu mesajları verdi:
- ŞAİRİ?KOSAVA?KÖKENLİDİR: Birbirimize o kadar yakınız ki Türkiye’nin İstiklal Marşı şairi dahi Kosova kökenlidir, İpekli’dir. Türkiye’nin bağımsızlığını, hürriyet aşkını, kahramanlığını, ufkunu, vizyonunu, Hakka olan inancını İstiklal Marşı’ndan daha güzel anlatan bir şiir, marş yoktur. İşte o muhteşem şiir, bizi birbirimize bağlayan, bizi tek bir millet olarak birbirimize daha da yakınlaştıran o mısralar, babası Kosovalı, İpekli olan, kendisi Türkiyeli, İstanbullu olan bir büyük şair, bir büyük mütefekkir, merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmıştır. İşte biz birbirimize İstiklal Marşı kadar yakınız.
- SADECE KEFENİ GÖTÜRECEĞİZ: Bu dünyadan öteye götürebileceğimiz sadece kefendir, birkaç metre bezdir, başka bir şey yok. Hepimiz bu topraktan geldik vakti saati gelince bu toprağa döneceğiz, başka çıkış yok. Öyleyse bu kavga niye? İşte Suriye’de 110 bin kişi öldürüldü, niye? Kim kazandı? Emperyal duygular içinde olanlar kazandı. Kim kaybetti? İnsan.