Siyaset Bitlis’te MEB zirvesi

Bitlis’te MEB zirvesi

11.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sınavı ile ilgili çeşitli örnekler vererek eğitimde fırsat eşitliğinde istedikleri kriterleri yakaladıklarını söyledi.

Bitlis’te MEB zirvesi

Bakan Yılmaz, Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde dün başlayan ve üç gün sürecek İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Ahlat Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 81 İl Müdürü, Milli Eğitim Müsteşarları ve Daire Başkanları katıldı. Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada 1 milyonun üzerinde öğretmen ve 17 milyon öğrenci ile büyük bir aile olduklarını, aldıkları kararların da buna göre önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, son TEOG sınavı ile ilgili bazı verileri paylaşarak şunları söyledi:
“En son TEOG Bitlis’te 51 öğrencimiz 120 sorunun hepsini doğru yaptı. Burdur’da da 51. Doğuda da başarı oranı aynı Batıda da aynı. Ahlat’ta 6 öğrenci birinci çıktı, Rize Çayeli’nde 6, Samsun Vezirköprü 6, Bitlis Güroymak’tan 4, Ordu’dan 4. Hizan’da 5 öğrencimiz 120 sorudan 120sini yaptı. İzmir Çeşme’den de 5 çıktı. Bu demektir ki, eğitim kalitesini artırdık. Fırsat eşitliğinde de istediğimiz kriterleri tutturduk. Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine belli bir seviye yakalanıyorsa fırsat eşitliğinin sağlandığının göstergesidir.”
Bakan Yılmaz 81 İl Milli Eğitim Müdürü ve katılanlarla birlikte çektirdiği fotoğrafın ardından bakanlığı tarafından yaptırılan 25 eğitim tesisinin toplu açılışını yaptı.

Haberin Devamı