Siyaset ‘Biz laf değil iş üretiriz iş’

‘Biz laf değil iş üretiriz iş’

09.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye'yi diğer pek çok alanda olduğu gibi demiryolunda da bir merkez ülke haline getirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan "Biz laf değil, iş üretiriz iş. Fakat işte Bay Kemal, yandaşları, ancak bazı çeşmelerin musluklarını yenilerler, ona da tören yaparlar" ifadelerini kullandı...

‘Biz laf değil iş üretiriz iş’

KONYA DHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışını gerçekleştirdi. Konya Garı'nda düzenlenen törende vatandaşlara seslenen Erdoğan, Konya'yı 11 yıl önce yüksek hızlı trenle tanıştırdıklarını anımsattı. Erdoğan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

HAYALLER GERÇEĞE DÖNDÜ: Biz buyuz. Bizden önce gelenlerin yüksek hızlı tren hayali miydi? Biz hayalleri ne yaptık, gerçeğe dönüştürdük. Ankara'dan trene binmiş ve Konya'ya kadar bu hızlı ve güvenli konforlu ulaşım aracının keyfini sizlerle birlikte çıkarmıştır. Hacı Bayram Veli hazretleriyle, Mevlana hazretlerinin farklı bir buluşması olarak gördüğümüz bu proje devreye girdiğinden beri hamdolsun, milyonlarca insanımızı mutlu etti ve onlara hizmet etti. Konyalı için artık Ankara'ya, İstanbul ve Eskişehir'e trenle gitmek, diğer ulaşım araçlarından daha rahat, daha kolay, daha ekonomik. Bu imkanı bir adım daha öteye taşıyor, Karaman'a kadar uzatıyoruz. Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışını yaparak yeni bir dönemi başlatıyoruz.

Haberin Devamı

MARŞLAR YAZMIŞLARDI: Cumhuriyetin 10'uncu yılında, 'Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan' diyerek marşlar yazılmıştı. Ancak daha sonraki yıllarda Osmanlı'nın son ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında başlatılan demir yolu seferberliği bilinçli bir şekilde kesintiye uğratıldı. Ülkemizde demir yolu taşımacılığını yeniden gündemine alan, mevcutları sıfırdan yapmışçasına yenileyen, bunlara yeni hatlar ekleyen yüksek hızlı ve hızlı demir yolunu yapımını başlatan kim oldu? Biz olduk, biz. Biz, 10 bin 959 kilometre olan hatların uzunluğunu 13 bin 222 kilometreye çıkartdık. Daha önce ülkemizde örneği olmayan bin 213 kilometre yüksek hızlı tren ve 219 kilometre hızlı tren hattını da inşa ettik.

LONDRA'DAN ANADOLU'YA: Londra'dan kalkan bir tren Avrupa ve Balkanları kat ederek Edirne'den ülkemize girmekte, Marmaray'dan geçerek Anadolu'ya ulaşmaktadır. Boğazın altından Marmarayı kim yaptı? Biz laf değil, iş üretiriz iş. Aynı şekilde boğazın altından Avrasya tünelini kim yaptı? Laf değil, iş üretiriz iş.

HAYRET, ŞAŞIRDIM: Fakat işte Bay Kemal, yandaşları, bunların yapacağı işler değil. Bunlar ancak bazı çeşmelerin musluklarını yenilerler, ona da tören yaparlar. Daha önce biliyorsunuz temel atmama töreni yapıyorlardı. İlk defa şimdi ne olduysa temel atma töreni yaptılar, hayret, şaşırdım doğrusu.

Haberin Devamı

PEKİN'E KADAR: Anadolu'yu baştan sona kateden bu tren Kars, Tiflis, Bakü demir yolu üzerinden Asya'ya ulaşıp Pekin'e kadar gidebilmektedir. Salgın döneminde deniz ve hava yük taşımacılığında yaşanan sıkıntılar, demir yollarını ciddi bir alternatif olarak öne çıkarmıştır. Biz yaptığımız bu yatırımlarla, ülkemizi demiryolu yük ve insan taşımacılığına hazır hale getirme yolunda en kritik safhaları geride bıraktık. Mevcut yatırımlarımızı, hızla tamamlayarak Türkiye'yi diğer pek çok alan gibi demiryolunda da bir merkez ülke haline getirmekte kararlıyız. Konya- Karaman Hızlı Tren Hattı bu büyük projenin, güney aksının önemli biri olacak. Buradan Karaman'a kaç dakikada gideceğiz? 50 dakika. Nasıl? Bütün konforuyla her şeyiyle Konyalı vatandaşım Karaman'a, Karamanlı vatandaşım Konya'ya ulaşacak.

Hızlı trenle gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'daki programın ardından hızlı trenle Karaman'a hareket etti. 102 kilometrelik Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı güzergahında 21 araç alt geçidi, 20 araç üst geçidi ve 15 yaya alt geçidi bulunuyor. Hızlı trenle 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi, 40 dakikaya düşecek. Hat ile Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri arasında hızlı tren bağlantısı kurulmuş olacak.

Haberin Devamı

‘Biz laf değil iş üretiriz iş’

Konya’dan Karaman’a hızlı trenle giden Erdoğan vatman koltuğuna geçerek treni bir süre kullandı.

‘Enflasyondaki müsilajı ortadan kaldıracağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Konya'dan hızlı trenle geldiği Karaman'da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın da bulunduğu 70 projenin toplu açılış terörine katıldı. Erdoğan hızlı tren hattı ile Konya'dan Karaman'a 40 dakikada, Ankara'dan Karaman'a yaklaşık 2 saat 40 dakikada, İstanbul'dan Karaman'a ise 5 saat 45 dakikada gelinebileceğini söyledi. Erdoğan, ayrıca partisinin il danışma toplantısına katıldı. Erdoğan, Karaman’da özetle şunları söyledi:

HEDEF BÜYÜK GÜÇLÜ TÜRKİYE: Burada tekrar altını çizerek ifade ediyorum bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bu anlayışla çalıştık, çabaladık. Bizim hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmektir. Milletimizin hak ve özgürlük alanlarını da gerçekleştirdik. İnsanımızın refah düzeyini Cumhuriyet tarihimizin en üst seviyesine getirdik. Nankörleri koy bir kenara takdir eden eder. Siz bakmayın eski Türkiye özlemcilerinin çıkardıkları gürültüye. Eski Türkiye'nin ne olduğunu aslında en iyi onlar biliyor. Varsın millet sefalete, umutsuzluğa garg olsun yeter ki bunların gemileri yürüsün dertleri bu.

Haberin Devamı

İSYAN BAŞLASIN İSTİYORLAR: Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede ortadan kaldıracağız.. Ekonomik gerekçelere dayanmayan fahiş fiyat artışlarıyla insanımızın alım gücünü düşürenlerin gözlerinin yaşına bakmayacağız.. İstiyorlar ki ekonomide bir dalgalanma mı yaşandı, herkes işinden, aşından olsun, isyan başlasın. O habis zihniyetle çarpışarak ülkemizi bugünlere getirdik.

TTB’ye TURKOVAC TEPKİSİ: Ülkemizde maalesef böyle bir muhalefet böyle bir siyaset anlayışı hala var. Yalansa yalan, dolansa dolan. Hepsi bunlarda. Şimdi bunların bir de Tabipler Birliği var. Ya bunlar ne kadar yalancı ne kadar cambaz ya. Erciyes Üniversitesi, büyük bir kadroyla TURKOVAC aşısını üretiyor, icat ediyor. Adamlar 'Böyle bir şey yok' diyor. Siz ne sahtekarsınız, ne yalancısınız ya. Madem biliyorsunuz da Tabipler Birliği olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yok ama yapana da hep taş koydunuz. Sahtekarlar.

DEŞİFRE EDECEĞİZ: İstanbul'da CHP belediyesi ne yapıyor? Bakıyorsunuz anlaşma yapmışlar. Ne yazık ki terör örgütünün aparatları olarak da bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde istihdam ediliyor. Aynısı Ankara'da, aynısı değişik yerlerde. Ülkeyi, asırlık tasallutlarından kurtarmak için bunca yıldır ter döktüğümüz küresel siyaset ve para baronlarına teslim etmeye kalkanların sinsi oyunlarını da deşifre edeceğiz.

HAVLAYANLARI SUSTUR: (CHP’li Özgür Özel’in Kuran kursu açıklaması) CHP’nin malum tiplerinin konuşmalarına bakmayın. Onların dinden, diyanetten nasibi yok. Bay Kemal kalkıp ta yanındaki malum tiplerin söyledikleri karşısında herhangi bir şey söylüyor mu? O birilerini havlatıyor. Kendisi de arkadan izliyor. Bay Kemal, biz bunları yutmayız. Eğer sıkıysa o havlayanları sustur. Bu ülkede bizim dinimize, bizim diyanetimize saldıracaklara haddini bildiririz ve sorarız.

‘Biz laf değil iş üretiriz iş’

‘Maylo'yu sahiplenebilirim’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Beykoz Belediyesi tarafından yaptırılan sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezi ile doğal yaşam alanı parkını ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan incelemeleri sırasında barınağın maskotu olan Maylo adlı Jack Russell Terrier cinsi köpek ile top atarak oynadı. Erdoğan, o anları sosyal medya hesaplarından, "İsmi Maylo... Bugün ziyaret ettiğim, Beykoz Belediyemiz tarafından yapılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tanıştığımız sevimli bir dost... Her topu havada kaptı" notuyla paylaştı.

‘Bir anda topuyla geldi’

Maylo'yla ilgilenen veteriner teknisyeni Alper Çömlek ziyarette yaşananlara ilişkin şunları söyledi: "Maylo yaklaşık 7 aydan beri bizde. Maylo sokağa terk edilmiş bir köpek. Cumhurbaşkanımız geldiğinde bir hengame oldu. Bir anda Maylo çıktı ortaya. Topuyla birlikte geldi. Cumhurbaşkanımıza yönelince ağzındaki topu alıp Cumhurbaşkanı'mıza uzattık. Birlikte oynamaya başladılar. Cumhurbaşkanımız da sevdi Maylo'yu. 'Cumhurbaşkanımız Maylo'yu sahiplenebilirim' dedi. Biz de şu an oradan gelecek cevabı bekliyoruz." 

 

 

 

 

Yazarlar