Siyaset Biz paralel yapıyı 2010’da fark ettik

Biz paralel yapıyı 2010’da fark ettik

05.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, 2010 yılında yapılan referandum sonrası atamalarda paralel yapıyı fark ettiğini söyleyerek, “Nereye gidiyoruz diye baktım, maalesef orada bazı bakanlıklardaki gaflet bize bu bedeli ödetti” dedi

Biz paralel yapıyı 2010’da fark ettik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 24’te katıldığı programda sorulara şu yanıtları verdi:
n KURULA KATILABİLİRİM: Cumhurbaşkanı halkın oylarıyla oraya geliyor. Bakanlar Kurulu’na da istediği zaman başkanlık yapabileceğine göre sürekli kontakta olacaktır. Farklı bir çalışma esası da getirebilirim. Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bakanlar Kurulu’na katılmak suretiyle o havayı farklı hale getirmek mümkün olabilir.
* BAŞKANLIK SİSTEMİ: Başkanlık, yarı başkanlık biraz daha farklı. Benzer yanları var ama. Başkanlık özellikle farklı. Bizim de sistem değişikliğine gidip sıçramamız lazım. Biz dillendirince birileri rahatsız olmaya başladı. Ama görüyorum ki milletim bu seçimle birlikte bu sistemi benimseyecek. Cumhurbaşkanını seçiyorum, başkanı niye seçmiyorum diyecek. Sistemin içinde neler var, detayları ortaya çıkacak.
* PENSİLVANYA TEHDİT UNSURU: (Gülen’in İhsanoğlu için dua etmesi konusunda) Bu işin nerede tezgahlandığı belli. Biz söyledik. Pensilvanya, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsurdur. CHP ve MHP, hareket noktalarından biri. Bu monşer aday da bunlardan biri oldu. 30 Mart’ta yine yaptılar. Bize karşı kim nerede güçlüyse onu desteklediler. Şimdi dualar falan. Ne kadar çıkış yolu arasalar da, inlerine girilecektir tespitinden sonra gerçekler ortaya çıkmaya başladı.
* BAKANLARIN GAFLETİ: Bahçeli diyor ya Türkmeneli diye. Türkmenler’e insani yardım götürürken Adana’da MİT tırlarını çevirenler paralel güvenlikti. Yere yatırıp dövdükleri, MİT’teki asker. Savcı çıkıyor TIR’ın üstüne, ne var diye kontrol ediyor. MİT aracını arayamazsın. İlk 7 Şubat’ta hissettik. Ama böyle bir yapılanmanın başladığını, yüzde 58 referandumunun ardından, 2010 referandumu sonrası atamalarda hissettik. Nereye gidiyoruz diye baktım, maalesef orada bazı bakanlıklardaki arkadaşlarımızın gafleti bize bu bedeli ödedi. Yargıtay’da, Danıştay’da. Nankörlük var, ihanet var.
* DARBENİN BAŞLANGIÇ ADIMI ORASIYDI: (Paralel yapı) Bu 7 Şubat olayı çok manidardır. Bu ülkenin istihbarat teşkilatının başındaki bir insana yargı mensupları tehdit sallarsa, ‘gel senin ifadeni alacağım’ böyle birşey olabilir mi. Burada biz gerekli tedbirleri ortaya koyduk. Bu tedbirleri Hakan bey çok iyi bilir. Sadece o değil, yani arkadşımız müsteşarımız Afet Hanım, Emre Bey felan. Bu insanlar Oslo’ya gitti görüşmeler yaptılar. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Sen bunu bir yargı mensubu olarak bilmiyorsan yazıklar olsun. Biliyorsan demek ki burda bir kasıt var. Onlara bu görevi veren bir başbakan onlara sahip çıkmazsa bu da makama ihanettir. Çok açıkca müsteşarıma dedim mesela ‘sen bir defa makandan çıkmayacaksın orda kal. Diğer arkadaşları da misafir edeceksin onlar da çıkmayacaklar.’ Diğer birimlere de talimatı verdik, ‘böyle birşeye aracı olamazsız’. Onlar da aracı olmadılar. Oyun öyle bozuldu yoksa Allah muhafaza darbenin başlangıç adımı belki de orasıydı.