Siyaset 'Bize ihbar edin gereğini yapalım'

'Bize ihbar edin gereğini yapalım'

09.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı böyle bir sorunumuz yok. Bize ihbar edeceksiniz bu stokçuları, biz gereğini yapacağız" diye konuştu.

Bize ihbar edin gereğini yapalım

 

Aslıhan Altay Karataş / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda kadın muhtarlarla buluştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KADIN YOKSA ERKEK HÜKÜMSÜZDÜR: Fıtrat icabı kadın yoksa erkek, erkek yoksa kadın anlamsızdır, hükümsüzdür. Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de bize her şeyin eşli, yani erkekli, dişili yaratıldığını haber veriyor. Birbirini böylesine tamamlayan iki varlıktan birinin sırf cinsiyeti sebebiyle eksik görülmesini, ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, hele hele şiddete maruz bırakılmasını asla kabullenemeyiz.

23 YERİNDEN BIÇAKLANAN KADIN: Tokat’taki Özlem kardeşimizin 23 yerden, ahlaksız, adi eşi (Samet Ağ) tarafından bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Ne yaptılar, ne ettiler diye, Adalet Bakanlığı’nın da dün sunumu vardı, sorduk, meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık, hamdolsun tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Bizde de biliyorsunuz Genel Başkan Yardımcımız Tokat Milletvekilimiz Özlem Hanım takip edecek, Cumhurbaşkanı olarak ben de bu sürecin peşindeyim’ dedim. Be hakim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun? Bakanıma da söyledim, bunu yakın takibe alacaksın, bu konuyla ilgili beni de bilgilendireceksin, atılması gereken adımı süratle atacağız.

Haberin Devamı

YAĞ SORUNUMUZ YOK: Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı böyle bir sorunumuz yok. Bunu muhalefet ülkemizi darda zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor. Şimdi ben muhtarlarımdan şunu istiyorum. Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ayçiçeği yağı var mı yok mu? Sizden İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip, bize ihbar edeceksiniz bu stokçuları, biz gereğini yapacağız.

STOKÇULAR HESAP VERECEK: Bunlar stokçu, ayçiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar ve raflarda 'ayçiçeği yağı yok' diyerek böyle bir kampanyayı da yürütüyorlar. İşte burada bir olacağız, beraber olacağız. İçişleri Bakanımla konuştum, dedim ki; valileri seferber edeceğiz, nerede bu tür bir ahlaksız varsa, stokçu varsa bunlara gereğini yapacağız.

"TEYAKKUZDA OLUN": Enerji ve gıda fiyatlarında yaşanan gelişmelerin bir kısmı küresel dengesizliklerden kaynaklanıyorsa, bir kısmı da içerideki hırsların ve manipülasyonların eseridir. Kurumlarımız tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, tespitler yapıyor, sorunun kaynağı üretici, toptancı, perakendeci zincirinin herhangi birindeki aşırı kazanç hırsı veya tüketicilerin paniğe sevk edilmesi olabilir, hiç fark etmez. Hepsinin de gereğini yapmak boynumuzun borcudur.

Haberin Devamı

MUHTAR MAAŞLARI: Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmamasını sağlayan adımı da attık. Yakında kanun değişikliği de Meclisimizin takdiriyle çıkacaktır. Böylece hükümete geldiğimizde 97 liracık muhtar maaşı vardı, 4 bin 250 liraya çıkardık.

'Asistan doktorlarla devam ederiz'

GİDEN GİTSİN: Son zamanlarda bir şey daha çıktı. Bu hastaneleri inşa eden biziz, bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. Efendim az para veriliyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında alıyor. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük para verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşmayı severim, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve onları da ülkemizde istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız.