Siyaset BMMYK önüne siyah çelenk bırakılıp, İsrail bayrağı yakıldı.

BMMYK önüne siyah çelenk bırakılıp, İsrail bayrağı yakıldı.

28.12.2008 - 14:43 | Son Güncellenme:

.

BMMYK önüne siyah çelenk bırakılıp, İsrail bayrağı yakıldı.

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu Van İl Temsilciliği, Filistin halkına yönelik katliamları Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. İsrail’in bir kez daha vahşi yüzünü gösterdiğini söyleyen Memur-Sen Van il Temsilcsi Ahmet Gülaçar “Van Hak Ve Özgürlükler Platformu ve Küdüs Fatihi Selahattin-i Eyyübi’nin torunları olarak İsrail vahşetini lanetliyor, Birleşmiş Milletler İslam Konferansı ve Avrupa Birliği üyesi ülkeleri de, katliama sessiz kalarak onay verdikleri için kınıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hamas ve İsrail arasındaki 6 aylık ateşkesin bitmesinin ardından Gazze'ye önceki gün hava saldırısıyla başlayan katliamda 271 kişi hayatını kaybetti. İsrail’in Filistin’e saldırıları, Van’da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği önüne bırakılan siyah çelenk ve düzenlenen protesto gösterisiyle kınandı. İstasyon Mahhallesi'nde bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde toplanan 150 kişilik grup, İsrail Bayraklarını yakıp, çıkardıkları ayakkabıları ile bayrağa vurarak sloganlar atıp yaşanan vahşetin fotoğraflarını taşıdı.

‘BAŞBAKAN MADALYAYI İADE ETSİN’

Grup adına konuşan Memur-Sen Van il Temsilcisi Ahmet Gülaçar şunları söyledi:

“Saltanatını Filistin halkının dökülen kanı üzerine inşa eden İsrail devleti, kurulduğu günden beri yeryüzünün en büyük şeytanı ABD’nin desteğiyle Filistin halkına ve komşularına vahşet, soykırım, ekonomik ve sosyal yaptırımlar uygulamaktadır. Kadın ve çocuk demeden sivil halka canice saldıran İsrail’e, Birleşmiş Milletler teşkilatı ve sözde insan hakları savunucusu batılı ülkelerin sesiz kalmasını anlamlı buluyor, onları bu tavırlarından dolayı suç ortağı ilan ediyoruz. Van Hak Ve Özgürlükler Platformu, başta hükümet ve TBMM olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’ni devleti ve milletiyle İsrail’in terörist eylemlerine karşı her türlü eylemi ortaya koymaya davet ediyoruz. Sayın Başbakan Yahudiler tarafından verilen üstün cesaret madalyasını iade ederek gerçekten cesur olduğunu göstermelidir.”

Haberin Devamı

Sloganlar atarak yürüyen kalabalık daha sonra sesizce dağıldı.