Siyaset Boğaziçili hocalarla görüştü

Boğaziçili hocalarla görüştü

08.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesinde daha önce rektör yardımcılığı, dekanlık gibi görevlerde bulunmuş bir grup akademisyen önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti.

Boğaziçili hocalarla görüştü

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Görüşmede, tartışma yaratan rektör ataması, yeni fakülteler kurulması ve üniversitede son yaşanan sorunlara ilişkin konular ele alındı. Ziyaretin amacının, “Boğaziçi Üniversitesi’nde suhulet nasıl sağlanır? Gerilim ortamı nasıl sona erer? Öğretim üyelerinin rahatsızlıkları nedir?” gibi soruları değerlendirmek olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, görüşmede hocalar, üniversitenin zarar görmemesi için Yükseköğretim Kanunu’nun öngördüğü şekilde, üniversite yönetim kurulunun ve üniversite senatosunun görevini yapmasını istediklerini söyledi. Görüşmede, rektör atamasından bu yana öğrencilere yönelik polis müdahalesi de gündeme geldi. Hocaların, müdahalelerin sona ererek üniversitenin bilim, araştırma, eğitim faaliyetlerini sürdürmesini istediği belirtildi. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi kültürü üzerinde durularak, “Burası meslektaşlar arası bir ilişkiye dayalı, meslektaşlar arası dayanışmaya dayalı bir kültürü olan bir kurum” değerlendirmesi yapıldı.

Haberin Devamı

Katılım istediler

Hocalar ayrıca, yönetimsel kararların merkezi şekilde alınarak, tepeden aşağıya doğru uygulanmasını üniversitenin kültürüne uygun bulmadıklarını belirterek, öğretim üyelerinin katılımına dayalı bir işleyişi talep etti. Kılıçdaroğlu’nun, tespitlere hak vererek, taleplerin çok yerinde olduğunu, hocaların hak, hukuk, adalet istediğini söylediği öğrenildi.

Yazarlar