Siyaset Bölgeyi katillere teslim ettiniz

Bölgeyi katillere teslim ettiniz

13.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’daki saldırılarda yaşamını yitiren Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran ile saldırının ardından çıkan olaylarda ölen üç kişi için yurdun çeşitli yerlerinde gıyabi cenaze namazları kılındı.

Bölgeyi katillere  teslim ettiniz

Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii’nde, cuma namazı sonrası toplanan çok sayıda kişi, Baran ve 3 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrasında açıklama yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır’da Baran’ı katleden kurşunların sadece HÜDA PAR üyesi olduğu için değil, İslam ümmetinin ferdi olduğu için sıkıldığını söyledi. Diyarbakır’da “İslami bilincin” katledildiğini savunan Yılmaz, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“2006’dan beri sistemli ve bilinçli şekilde, bölgede yaşayan ümmet bilincine sahip insanlara, tek tipçi, dayatmacı sisteme teslim olmayanlara, bütün tehdit ve baskılara rağmen halkın hizmetinde olan gençliğimizin her türlü fuhşiyattan, her türlü yozlaşmadan kurtulması ve İslami bilinç elde etmeleri için çalışan kardeşlerimize saldırılar yapılmaktadır.”

Yılmaz, şöyle konuştu: “Bölgeyi bu katillere teslim eden ve onlara alan hakimiyeti sağlayan hükümet de sürecin başındakiler de bu yanlıştan vazgeçmelidir. Gerek ulusal, gerekse uluslararası güçlerin bu katillere verdikleri açık destek sonrasında bu insanlar daha da pervasızlaştı. Daha önce gece karanlığında işledikleri cinayetleri artık gündüz vakitlerinde, herkesin gözü önünde, suikastler şeklinde işlemeye başladılar.”