Siyaset ‘Böyle ekonomi yönetilmez’

‘Böyle ekonomi yönetilmez’

01.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Böyle ekonomi yönetilmez’

 

BAHAR ATAKAN Ankara

Haberin Devamı

Akşener, özetle şunları söyledi:

AĞBAL’I NEDEN ALDIN? Altı ayda bir Merkez Bankası Başkanı değiştirerek ekonomi yönetilmez. Eski başkan Sayın Ağbal’ı faizleri artırdığı için görevden aldın değil mi? Ama nedense yeni gelen başkanın ilk beyanatı, yüksek faiz politikasını sürdürmekten yana oldu. Madem yeni başkan faiz düşürmeyecekti o zaman Sayın Ağbal’ı neden görevden aldın? Madem yeni başkan, aynı politikaları sürdürecekti o zaman neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin? Görülüyor ki Merkez Bankası Başkanı değişikliğinin gerekçesi ekonomi değil.

KORONA ELÇİLERİ: Ramazanda toplu iftar yasakmış. Bu şartlarda doğru karar ama doğal olarak bu fevkalade duyarlı arkadaşlara sormak istiyorum; sizin lebalep kongrelerindeki keyfiniz Allah’ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Lokantalarda, kafelerde 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da binlerce kişiyi toplayıp getirdiğiniz kongrelerinizde virüs tatile mi çıkıyordu? Ankara’daki salona doldurulan ya da dışarıda toplanan binlerce korona elçisi ülkemizin dört bir yanına dağıldı ve sonuç ortada. İçişleri Bakanı, kongreler lebalep olduğundan beri ortada yok. Sağlık Bakanı, utancından salona bile gelemedi. Bakanları utanıyor, Sayın Erdoğan utanmıyor.

Haberin Devamı

HÂLÂ GEÇERLİ: (İstanbul Sözleşmesi) Kim ne derse desin, şunu herkes bilsin ki o sözleşme hâlâ geçerlidir. Sayın Erdoğan burası muz cumhuriyeti değil, memleketi benzetmeye çalıştığın üçüncü dünya ülkesi de değil. Burası binlerce yıllık devlet geleneğinin sonucu olan büyük Türkiye Cumhuriyeti. Kendisi cuma namazı sonrasında kadınlarımızı tehdit eder gibi diyor ki, ‘O iş bitti. Önünü ardını kurcalamayın’. Emrin olur ağam. Bu tehditler, kadınlara sökmez Sayın Erdoğan. Tacize, tecavüze, hakarete, dayağa boyun eğmemiş o kadınlar, senin tehditlerine hiç boyun eğmez. O iş, kadınlar ‘bitti’ demeden bitmez.

Duygusal anlar

‘Böyle ekonomi yönetilmez’

Akşener, konuşmasının bir bölümünde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizm hastası Cemil Akşemsettinoğlu ve annesi Nevin Aktulga’yı kürsüye davet etti. Aktulga, otizim hastalarıyla ilgili yazdığı kitabı Akşener’e hediye etti. Cemil kürsüde Öğrenci Andı’nı okudu. Milletvekilleri ve partililer andımıza ayakta alkışlarla eşlik ederken, Akşener’in de duygulandığı görüldü.

Haberin Devamı

Konferansa katıldı

Akşener, partisinin düzenlediği, “Şehit Muhsin Yazıcıoğlu” konulu konferansa katıldı. Akşener, Yazıcıoğlu’nun çocukları ve eşinin kendilerine emanet olduğunu belirterek Yazıcıoğlu’yla ilgili anılarını paylaştı. MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş için pazartesi günü anma programı düzenleyeceklerini bildiren Akşener, “Değerlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.-ANKARA Milliyet