Siyaset Bu iddialar doğru mu?

Bu iddialar doğru mu?

10.01.2012 - 18:01 | Son Güncellenme:

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in, gazeteci Abdi İpekçi'nin katledilmesiyle ilgili davanın sanıklarından olduğu ortaya çıktı.

Bu iddialar doğru mu

Belma Akçura, "Ağca'nın Derin İlişkileri" adlı kitabında, İpekçi cinayetinin tetikçisi Mehmet Ali Ağca'nın kaçırılmasına ilişkin davada suçlanan isimleri de açıkladı. Kitapta, bugün AKP Milletvekili olan Mehmet Metiner'in de, İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'yı Adli Tıp'tan kaçırmaya teşebbüs eden gruba silah ve para yardımı yaptığı iddiasıyla suçlandığı ve tutuklu olarak yargılandığı belirtiliyor.

Akçura, kitabında yer verdiği 16 Ocak 1984 tarihli 53 sayfalık iddianamede; davanın tutuklu sanığı Mehmet Metiner'in, Ağca’nın 7 Kasım 1979 tarihinde muayene için sevk edildiği Adli Tıp Kurumu binasından kaçırılmak istenmesinde rol aldığı anlatılıyor. Fırat Haber Ajansı'nda yer alan haberde, iddianamede, Ağca’yı Adli Tıp'tan kaçırmaya teşebbüs eden Atilla Serpil’in, bir süre önce tahliye edilen arkadaşı Mehmet Metiner’e Adli Tıp Kurumu’ndan kaçma fikri için bir mektup yazarak tabanca ve para göndermesini istediği de kaydediliyor.

Bunun yanı sıra "adam öldürme" suçundan yargılanan Adnan Çengil de, mahkemede tanık sıfatıyla verdiği ifadede “Mehmet Metiner’in Ağca’nın Adli Tıp'tan kaçırılması olayında bilgisi var” diyerek Metiner'in cinayetteki rolüne dikkat çekiyor.