31.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet
Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında, hükümet ve ana muhalefeti başörtüsü üzerinden tartışma sürdürmekle eleştirerek şunları dedi:
“AKP ile CHP arasındaki kayıkçı kavgasına, sonu gelmeyen kör dövüşüne başörtüsünün tekraren konu olması her şeyden önce utanç vesikasıdır. Kimin nasıl giyineceğine, inancı gereğince nasıl davranacağına siyasetin hüküm vermek için pozisyon alması toplumsal barış ve uzlaşma açısından talihsizlik, aynı zamanda da ilkel bir tutumdur. TBMM’ne başörtüsüyle gelmek isteyen kadın milletvekillerine peşin ve ön yargıyla tavır alınması, hele ki Meclis’in hukukuna sahip çıkılacağının iddia edilerek gerekçe oluşturulmaya çalışılması tam bir ahmaklık ve gerilim yanlısı politikacı acizliğidir.”
Bahçeli, “TBMM’de yeni bir kriz ortamının doğmaması, bildik kavga ve çatışma görüntülerinin verilmemesi konusunda tüm siyasi aktörler duyarlı ve sorumlu hareket etmek mecburiyetindedir.
AKP’nin başörtüsünü malzeme yapan kurnazlığıyla, CHP’nin başörtüsüne soğuk bakan yanlışı yeni sorun ve anlaşmazlıklara fırsat vermemelidir” dedi.