Siyaset Bu meydanlardan beni alamazsınız

Bu meydanlardan beni alamazsınız

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Bölücü terör ve paralel örgüt bir olmuş, önlerine muhalefeti takmış, eski Türkiye’yi inşa etmeye gidiyorlar” diyen Erdoğan, asgari ücrette açık artırma dönemi yaşandığını söyledi

Bu meydanlardan beni alamazsınız


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışlar yapmasına tepki göstererek YSK’ya başvuran muhalefete meydan okudu. Kırıkkale’de önce cami açılışı gerçekleştiren daha sonra da ortak açılışlar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:
- KURU SIKI ATIYORLAR: Biz cek caklı konuşmuyoruz. Konuşuyorlar, asgari ücret açık artırmaya çıktı. Hükümet de bunlar gibi kuru sıkı atmıyor. Biri çıkmış bin 500 diyor biri 5 bin diyor. Var mı artıran? Herhalde 5 bin diyene vereceksiniz oyunuzu, öyle gözüküyor. Ya böyle siyaset olur mu? Dürüst siyasete ihtiyaç var bu ülkede.
- AVUCUNUZU YALARSINIZ: Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Kürt’ün, Kürtlükle Türklüğe ne kadar baskı yapması yanlışsa Türklüğün de Kürtlere baskı yapması yanlış. Bazı bölücü terör örgütünü yönetenler bu topraklar üzerinde operasyon düşünüyorlar. Boşuna yeltenmeyin avucunuzu yalarsınız avucunuzu.
- BENİ SUSTURAMAZSINIZ: Bunlar Cumhurbaşkanlığı makamını milletin değil vesayetin temsilcisi olarak görüyorlar. Birileri sürekli YSK’ya gidiyor. ‘Cumhurbaşkanı’nı meydana çıkarmayın’ diyorlar. Gereken cevabı veriyor YSK, reddediyor. CHP’si, MHP’si, HDP’si gidiyor. Bak nereye giderseniz gidin bu meydanlardan beni alamazsınız, susturamazsınız. Anayasa Cumhurbaşkanı’nın çalışmasını belirlemiş. Halkıyla beraber olmak onun en önemli görevi.
- BUNLARIN AKILLARI BASMAZ: Bölücü terör örgütü ve paralel örgüt bir olmuş. Önlerine muhalefeti takmış eski Türkiye’yi inşa etmeye gidiyorlar. Bunlar milleti birbirine düşürdü. Yoksulluğun geri kalmışlığın Türkiyesine gitmek istiyorlar. Hesap kitap ortada. Marmaray’ı yaptık 74 milyon kişi geçti. Bunların akılları bunları basmaz.
- BEŞ KOYUN VERİN KAYBEDERLER: Ana muhalefet genel başkanı devlet yönetimi kursu açacağım diyor. Yani bu millet senin SSK’yı nasıl yönelttiğini biliyor. Diğeri de 5 yıl için geldi 3,5 yıl kalabildi niye bırakıp gitti. İnanıyorum beş koyun verin kaybedip giderler.
‘Rahatsız oluyorlar’
Erdoğan, Merkez Nur Camii ve Külliyesi’nin açılışını da ayrı yaptı. Cuma namazı öncesi yapılan ve cuma namazının gecikmesine neden olan açılışta Erdoğan şu mesajları verdi: “Bu eserlerden çok rahatsız olanlar olduğunu biliyoruz, ama bunlar ilk insandan bugüne hep oldu ve kıyamete dek yine olacaktır. ”
Protestocu sanıldı!
Erdoğan’ın Kırıkkale mitinginde “Seni seviyoruz cumhurbaşkanım” diye bağıran kadın protestocu sanılarak yaka paça alandan uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

‘Türkiye cübbeli teröristleri gördü’

Erzincan’da konuşan Erdoğan şunları söyledi: Terörist sadece silahla olmaz. Silahlısı, silahsızı var. Türkiye nice cübbeli teröristler gördü. En son Çağlayan Adliyesinde yaşanan o hadise var ya. Onun sonrasında şahit olduğunuz görüntüler var ya sırtınızda avukat cübbesi, polis, asker üniforması olsun hiç fark etmez. Bunlar devletin değil paralel örgütün savcıları, hakimleridir. Biz Pensilvanya ile Kandil’i aynı safta buluşturanların kim olduğunu iyi biliyoruz. Bölücü terör örgütüyle, paralel örgütüyle, ana muhalefetiyle hepsi bir olmuşlar tüm kazanımlarına saldırıyorlar bu ülkenin.”