Siyaset ‘Bu sıkıntıyı da aşacak güçteyiz’

‘Bu sıkıntıyı da aşacak güçteyiz’

15.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD ile yaşanan gerginlik ve dövizdeki yükselişle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanımız önderliğinde, yaşadığımız bu sıkıntıyı da aşacağız. Bu meseleleri çözecek irademiz, mukavemetimiz, aklımız, enerjimiz, gücümüz var” dedi.

‘Bu sıkıntıyı da aşacak güçteyiz’

Ünal, SETA tarafından düzenlenen, “Kuruluşundan Bugüne Ak Parti Sempozyumu”nda, “Siyasetin ve Devletin Dönüşümünde Ak Parti” başlıklı oturumda konuştu. Ak Parti’nin en önemli özelliğinin karşılaştığı zorlukları aşma kabiliyeti olduğunu vurgulayan Ünal, “Ak Parti, kurulduğu günden bugüne kadar demokrasinin, demokratik siyasetin yaşadığı, krizlerin çözümünde, karşılaştığı zorlukları aşma kabiliyetinde çok büyük bir sınav vermiştir. Bu yönüyle Ak Parti, bir iddia değil, ispattır. Ak Parti, bizim birçok sualimizin cevabıdır” dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyetle çözemedik

Cumhuriyetin imparatorluk krizine verilmiş bir cevap olduğuna dikkati çeken Ünal, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetin kazanımları da tabii ki bizim kazanımlarımız. Ama şunu unutmayalım, biz ıslahat fermanıyla, tanzimatla, cumhuriyetle sorunlarımızı çözemedik. Soğuk Savaş yıllarında da bu sorunlar öylece kaldı. Ne zamanki 1980’lerden, 1990’lardan sonra ortaya çıkan yeni krizlerin ki aslında çoğu bugünün krizleri değil. Biz Ak Parti olarak hem bugünün hem de geçmişin krizleriyle mücadele eden ve bu mücadelesini de büyük oranda başarıyla tamamlamış bir siyasi hareketiz. Erdoğan’ın önderliğinde yaşadığımız bu sıkıntıyı da aşacağız. Ak Parti, sorunları olan bir parti değildir. Ak Parti, meseleleri olan bir partidir. Biz ne zamanki meselelerimizi sorun haline getirdik, o günden beri sıkıntı yaşadık. Bizim meselelerimiz var. Bu meseleleri çözecek irademiz, mukavemetimiz, aklımız, enerjimiz, gücümüz var. Tüm bunları gerçekleştirirken de bugün güçlü bir liderimiz var. Bir tarihten bahsetmiyoruz, her şey biz yaşarken oldu.”