Siyaset "Bu sözleri eğer bir CHP'li söyleseydi..."

"Bu sözleri eğer bir CHP'li söyleseydi..."

03.12.2014 - 12:50 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti Sivas Milletvekil Nursuna Memecan'ın, "Eşcinseller de imam olacaklarsa imam olurlar" dediğini belirterek, "Bu sözleri şayet bir CHP'li kazara söylemiş olsaydı, neler olurdu? Diyanet İşleri Başkanı bu sözleri duymaz mı, Memecan'ın bu fetvası karşısında ne düşünür acaba?" diye sordu.

Bu sözleri eğer bir CHPli söyleseydi...

Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Dünya Engelliler Günü'nde tüm engellerin aşılmasını temenni etti.

Haberin Devamı

Ermenek'teki maden faciası üzerinden 36 gün geçtiğini anımsatan Özkes, halen 5 işçinin cesedine ulaşılamadığını söyledi.

Zonguldak'ta, 2010'da maden ocağında meydana gelen ve 30 madencinin öldüğü kazada dönemin bakanı Ömer Dinçer'in "Güzel öldüler" ifadesini kullandığını belirten Özkes, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de Ermenek'te, "Ölüm, Mevlana'nın ifadesiyle Şeb-i Aruzdur" dediğini söyledi.

Özkes, acılı ailelerinin yanan yüreklerini bastırmak için iş cinayetlerinde şehitlik uygulamasının abartıldığını belirterek, neredeyse insanlara "Keşke bizde şehit olsak, güzel ölsek "dedirtildiğini savundu. Özkes, "Görmez ve Dinçer'e, böyle güzel ölümler, Şeb-i Aruzlar nasip etsin mi diyelim?" diye sordu.

Haberin Devamı

-"Şimdi de çikolata kutusu gönderiyor mu?"

Eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın, Rıza Zarraf'tan rüşvet değil hediye aldığını, hediyenin Türk geleneği olduğunu söylediğini belirten Özkes, "Devlet işi yaparken aldığı rüşvete hediye diyen kimseye Peygamberimiz, 'Sen bu görevde değilken, evinde otururken sana neden hediye gelmiyor?' diye buyurmuştur. Şu anda Rıza, Egemen'e çikolata kutusu gönderiyor mu? Bakara, makaracılar şimdi de Allah'ın haram kıldığı rüşvete hediye kılıfı giydiriyor" diye konuştu.

-"Cami istismarı"

Özkes, yeni seçilen AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı'nı tebrik etmek ve başarı dilemek için Selimiye Mahalle Teşkilatı'nın Çiçekçi Camisi'nin duvarına pankart astığını söyledi. Asılı pankartın fotoğrafını gösteren Özkes, bunun cami istismarında gelinen son nokta olduğunu ileri sürdü. Özkes, "Can havliyle camiye sığınanlara yalan ve iftiralar eden zihniyet, pervasızca camilere saygısızlık yapmaktadır" dedi.

İzmir Kemalpaşa'nın CHP'li Belediye başkanı Rıdvan Karakayalı'nın, 28 Şubat 2014'te Merkez Camisi'nin temelini attığını belirten Özkes, 30 Mart seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan AK Parti'li Belediye Başkanı'nın ise söylentiye göre AVM yapmak üzere caminin inşaatını durdurduğunu savundu.

AK Parti Sivas Milletvekil Nursuna Memecan'ın, "Eşcinseller de imam olacaklarsa imam olurlar. Eğer iyi bir imamsa, dini iyi anladıysa ve anlatabiliyorsa olsun. İnsanların işine bakalım" dediğini kaydeden Özkes, "Bu sözleri şayet bir CHP'li kazara söylemiş olsaydı, neler olurdu? Görmez, bu sözleri duymaz mı, Memecan'ın bu fetvası karşısında ne düşünür acaba?" diye konuştu.