Siyaset ‘Bu tehdit değil korkmayın mesajı’

‘Bu tehdit değil korkmayın mesajı’

19.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının bürokratlara yönelik bir tehdit olmadığının altını çizen CHP kurmayları, “Bu bir tehdit değil. Bürokratlara ‘Korkmayın biz geliyoruz ve arkanızdayız’ mesajı” ifadelerini kullandılar.

‘Bu tehdit değil korkmayın mesajı’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar kanadından büyük tepki alan “bürokratlara yönelik” çıkışının arkasında, partiye ulaşan ihbarlar ile bürokrasiden gelen telefon ve aktarılan bilgilerin olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, hafta sonu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda bürokratlara seslenmişti. Milliyet’in, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışının gerekçesi ve amacına ilişkin sorularını yanıtlayan parti kurmayları, şunları söylediler:

“Çok fazla ihbar geliyor bize, bürokratlardan, çok fazla telefonlar, bilgi geliyor. Çeşitli yanlışlara imza atmaları isteniyor. Bürokratlar da rahatsızlar. Genel Başkanımız da bunu dile getirdi, ‘imza atmayın, hukuksuzluk yapıyorlar, yapacaklar, giderayak her türlü yolsuzluğu, hırsızlığı yapacaklar, siz buna alet olmayın’ diyor. Bundan dolayı böyle bir çıkış yaptı. Hepimize kendi alanlarımızla ilgili ihbarlar geliyor çünkü.”

‘Onlar rahatsız’

Kılıçdaroğlu’nun kısa süre önce kendilerine “Bürokratlar rahatsız, onlara bir güven vermek, sahip çıkmak lazım” görüşünü aktardığını belirten parti kurmayları “Bu açıklamadan hepimizin bilgisi vardı” vurgulamasını yaptılar. CHP kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun çıkışının ardından çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söylediler. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin “tehdit” olmadığının altını çizen CHP kurmayları, şunları kaydettiler:

Haberin Devamı

“İktidar istediği kadar ‘bürokratları tehdit etti’ desin. Genel Başkan’ın ifadeleri açık, ‘kanunsuz emirlere uymayın, suç kabul edilecek şeylere ortak olmayın’ diyor. Buradaki mesele, bürokratlara ‘korkmayın, biz geliyoruz ve arkanızdayız’ mesajı. Yük bürokratların sırtına yıkılıyor, ‘Biz bu imzayı atarsak, yarın bunun hesabını verebilir miyiz’ diye geleceklerine dair endişe içindeler. Ona dair bir çıkış bu.

Neden tarih verdi?

Genel Başkan şunu söylüyor, ‘suç işlemeyin, size suça zorlayanlara karşı direnin’. Şu tarihten itibaren dediği de ‘Ben bu uyarıyı yaptıktan sonra artık atılan imzalardan herkes mesul olur’. Bunlar normal imza değil, şaibeli işlere ilişkin bürokratlara attırılmaya çalışılan imzalar. İmza tedirginliği çeken bürokratlara bir güvence olarak ‘korkmayın, bir sene sonra biz varız’ diyor.”

Devam edecek

Milliyet’e konuşan kaynaklar, “Belli bir süredir muhalefetin belirlediği gündem konuşuluyor. Televizyonlarda konuşulan hiçbir gündem artık AKP ve MHP’nin belirlediği bir gündem değil. Bu da onlardan bir tanesi” yorumunu yaparken, Merkez Bankası ziyareti gibi ziyaretler ile bürokratlara yönelik açıklamalar gibi çıkışların devam edeceğini vurguladılar.

Haberin Devamı

‘Üzerine ateş topluyor’ yorumu

Kılıçdaroğlu’nun son günlerde yaptığı çıkışların kulislerde “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” olarak yorumlanmasına ilişkin de CHP’li kurmaylar, şu çarpıcı değerlendirmeyi yaptılar:

“Bu durum iki türlü yorumlanabilir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı güçleniyor ve vites arttırıyor. İkincisi ise zaten belki de aday olmayacak ama olası adayların rahatlaması. Onların yıpratılmaması için kendi üzerine ateş topluyor da olabilir. İkisi de ihtimal. Hangi ihtimal olursa olsun oyunu Kemal Bey kuruyor.”

CHP liderinden gençlere 6 vaat

CHP, “Telafi edeceğiz! Kaybettiğini yerine koyma vakti” kampanyası başlattı. Bu çerçevede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere yönelik 6 vaadini içeren ilanlar, dün itibarıyla 11 büyükşehirde billboard’larda yer almaya başladı.CHP’nin gençlere yönelik 6 vaadi şöyle:

Haberin Devamı

- Gençler, ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımında ÖTV ödemeyecek. Yeni telefonlarını yarı fiyatına alacaklar.

- Hiçbir genç, KYK borcunu işe girmeden geri ödemeyecek. Öderken de asla faiz vermeyecek.

- Üniversiteli gençlere, kültür-sanat etkinliklerine katılsınlar diye, her yıl içine 1000 TL yüklenmiş kart verilecek.

- Torpilin kaynağı olan mülakatla işe alım kalkacak. Kamuya personel alırken yoksul ailelere öncelik tanınacak.

- Gençlere pasaport ücretsiz olacak. Yurt dışına çıkarken ödedikleri harcı da artık ödemeyecekler.

- Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV kalkacak. Hayalini kurdukları arabaya, yarı fiyatına sahip olacaklar. - ANKARA Milliyet