Siyaset ‘Bu tünel Rize’nin 70 yıllık hayalidir’

‘Bu tünel Rize’nin 70 yıllık hayalidir’

05.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

IRize’de bir dizi açılış yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Cumhur İttifakı olarak Allah’ın izniyle birlik ve beraberlik içerisinde 2023 seçimlerine hazırlanıyor muyuz? Bölünmeye asla fırsat vermeyeceğiz” dedi

‘Bu tünel Rize’nin 70 yıllık hayalidir’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün memleketi Rize’de Salarha Tüneli ile Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni’ne katıldı. Doğu Karadeniz’in giderek gelişen ticareti, turizmi, sanayisiyle üniversitenin artan cazibesinin bölgedeki trafiği yoğunlaştırdığını belirten Erdoğan, Ovit tünelinin ardından hizmete açılan İyidere-İkizdere yolu ile Hurmalık tünellerinin bölgenin hem Kafkasya’ya hem güneye olan trafiğini daha da artıracağını söyledi. İyidere lojistik limanı ve deniz üzerinde inşa edilen Rize-Artvin havalimanının açılmasıyla bölgedeki insan ve yük trafiğinin çok daha fazlalaşacağını aktaran Erdoğan, “Salarha tüneliyle işte bu trafiğin önemli bir bölümünü şehir içinden çıkarıp çevre yolu üzerinden doğrudan arka tarafa veriyoruz. Vadi ile kıyıyı birleştiren bu tünel Rize’nin 70 yıllık hayalidir. Tünel sayesinde önceden 14 kilometreyi bulan ve neredeyse yarım saat süren dağın ardı ile önü arasındaki ulaşım artık 4.5 kilometre civarına ve 5 dakikaya inecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bay Kemal’e sesleniyorum’

Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’yle de bölgede 1950’li yıllarda deniz dolgusuyla elde edilen alanların yenileneceğini belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye’de bir kesim var, ağızlarını her açtıklarında ‘19 yılda siz ne yaptınız ki?’ diye soruyor. Böyle bir soruyu ancak ne kendisi ne anne babası ne de evlatları bu ülkede yaşamamış olan birisi sorabilir. Var mıydı bizim böyle tünellerimiz? Viyadüklerimiz var mıydı? Buyurun şimdi bunları açıyoruz. Bay Kemal’e ve CHP’nin tabanına sesleniyorum, gelin de Rize’yi görün. Dikili bir ağacınız yok, ağacınız.”

‘Fırsat vermeyeceğiz’

Ülkeye kazındırdıkları eserlere değinen Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde çok daha fazla eseri milletimizin hizmetine sunmaya çalışmaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak Allah’ın izniyle birlik ve beraberlik içerisinde 2023 seçimlerine hazırlanıyor muyuz? Bir ve beraber miyiz? Bölünmeye asla fırsat vermeyeceğiz. Hep birlikte Türkiye olacağız. Unutmayın, tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan, hep birlikte Türkiye. Rize’nin uşakları, Allah’ın izniyle bu muhaliflere, bu ana muhalefete, bu terör aörgütünün artıklarına pabucu bırakmaz. Hamdolsun, girdiğimiz her mücadeleyi kazandık. Bundan sonrasında da kazanacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, daha sonra Rize’deki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bulunduğu bölgeye canlı bağlanarak temel atma törenini gerçekleştirdi. Erdoğan, açılış sırasında yanına çocukları da aldı.

‘CHP bir Truva atı misali’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Rize Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Her gün maşeri vicdanı kanatan bir skandala ve kadınlarımızın çoğunluğunu tahkir eden bir terbiyesizliğe imza atıyorlar. Parti teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, arsızlık, yolsuzluk, hırsızlıkların üstünü örtmek için ülkemizdeki barış ve huzur ortamını dinamitlemekten dahi çekinmiyorlar. Daha önceki antidemokratik müdahalelerde olduğu gibi CHP bir Truva atı misali siyaset kurumunu içerden çökertmeye çalışıyor. Birileri Bizans benzetmeleriyle yeni fitnelerin peşinde koşarken biz, 84 milyonun kardeşliğini savunuyoruz. Ne diyor Meral Hanım, Bizans’ı kalkıp fethetmiş. Kim? Şu anda İstanbul’un belediye başkanı. Meral Hanım sen ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye duvarlara yazan Gezicilerle berabersin, yolun açık olsun.”