Siyaset 'Bu ülkede vatandaş demokrasiye inanır'

'Bu ülkede vatandaş demokrasiye inanır'

24.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu’nun göreve gelişinin 2. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada “İnsanlar demokrasiye inanıyorlar. Haksızlık yapanlara ders vermesini biliyorlar. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” dedi.

Bu ülkede vatandaş demokrasiye inanır

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelişinin ikinci yıl dönümü, dün Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen 23 Haziran Demokrasi Şenliği etkinliği ile kutlandı. Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP’nin 7 Genel Başkan Yardımcısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, milletvekilleri, İBB Meclis üyeleri, İBB üst yönetimi ile siyasi parti, sendika ve STK temsilcileri katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesini beklemediğini belirterek, “En azından hukukun kırıntısı kalmıştır dolayısıyla iptal edilmez diye düşünüyordum. İptal edildi ve hemen parti meclisimizi topladık. Bazı arkadaşlarımız seçimin boykot edilmesini istedi. Hayır dedim. Sandığa hep beraber gideceğiz ve ben bütün İstanbulluların verasetine güveniyorum. Eğer bu ülkede vatandaşın vicdanına sesleneceksek vatandaş gereğini yapacaktır. Ve vatandaş gereğini yaptı. İnsanlar bu ülkede demokrasiye inanıyorlar. Ve gerçekten haksızlık yapanlara ders vermesini biliyorlar, ders verdiler. Bu çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

‘Millete sözümüz var’

CHP lideri, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’de alacağımız çok yol var. Türkiye’ye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz. Onun mücadelesini vereceğiz. Gerekirse 24 saat çalışacağız. Bu millete sözümüz var. Dedik ki hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Herkesi kucaklayıp, herkese hizmet götüreceğiz. Siyaset nasıl insanların çıkarı için çalışabilirmiş onu göstereceğiz. Ve onu gösterdik. İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder. Tersi nedir, İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır.”

İstanbul’un daha büyük bir çekim merkezi olması için uzun vadeli planlarla ve kararlıkla adımları atmaya devam edecekleri söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Yerel yönetimleri güçlendirmek yerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yetkisizleştirmeye çalışıyorlar. Devlet geleneğine, ciddiyet ve sorumluluğuna hiç yakışmayan bu engellemeler. Zarar vermek istediğiniz, kötülüğü için uğraştığınız, muhatabınız, ben değilim. Muhatabınız 16 milyon İstanbulludur” dedi.

Haberin Devamı

Kanuni ve Fatih yan yana

Bu ülkede vatandaş demokrasiye inanır

İngiltere’de müzayede evi Sotheby’s’de 438 bin 500 sterline satılan ve alıcısı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağışlanan Kanuni Sultan Süleyman portresi, dün kamuoyuna tanıtıldı. İBB Saraçhane yerleşkesinde düzenlenen törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kamuoyuna tanıtılan tablo, Haliç Tersanesi içerisinde şu an yapımı devam eden Sanat Müzesi’nin tamamlanmasının ardından sergilenecek. İmamoğlu, “Fatih portresini, Kanuni portresini ve ilavesinde diğer eserleri, iki yıla kalmadan vatandaşlarımızla daimi bir sergi olarak buluşturmayı çok istiyoruz” dedi.