Siyaset Bunlarınki ‘cebim nasıl dolar vizyonu’

Bunlarınki ‘cebim nasıl dolar vizyonu’

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de üniversiteleri ziyaret edip teknoloji ve bilimdeki değişiklikleri gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Benim vizyonumla onlarınki arasında dünya kadar fark var” dedi. Maden kazalarına da değinen CHP lideri iktidarı ihmalkârlıkla suçladı.

Bunlarınki ‘cebim nasıl dolar vizyonu’

ANKARA Milliyet - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. ABD gezisine yönelik eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

41 EVDE YANGIN VAR: 41 kardeşimizi toprağa verdik. 41 evde yangın var. 20 yıldır önlem alacağız diyor. Hâlâ önlem mi alacaksın? Dünyada bir numarayız maden kazalarında. Bu ölüm hangi gerekçeyle bizim karşımıza çıkıyor. Müfettiş raporu var, görmüyorsun Sayıştay raporu var görmüyorsun. Soma faciasından sonra komisyon kuruldu. 111 önerisi var komisyonun. Birisini dahi yapmadınız. TBMM Başkanı’na sesleniyorum. Bu araştırma komisyonları göstermelik mi? İktidar olduğumuzda 301 kişinin de 41 kişinin de hesabını sormazsam namerdim.

VİZYONUN YETMEZ: ABD’ye gittim. Her kafadan bir ses ‘aman nasıl gidersin’. Arkadaş önce niye gideceksin diye sor. Değişen dünyayı izlemeniz lazım. Vizyonsuz yönetmek olmaz. Bunların vizyonu ‘cebim nasıl dolar vizyonu’. Benim vizyonum vatandaşın cebi nasıl dolar. Benim vizyonumla onların vizyonu arasında dünya kadar fark var. Adım gibi biliyorum ne Erdoğan ne de Bahçeli ‘bilim ekonomisi’ kavramını herhalde ilk kez benden duyuyorlar. Dünyanın bir numaralı üniversitesine gidip teknolojideki ve bilimdeki devrimsel değişiklikleri görmek neredeyse suç oldu. Senin vizyonun da senin aklın da bana yetmez. Erdoğan ‘bizim gidişlerimiz birilerinin gidişine benzemez’ demiş NATO’ya giderken. Vallahi ilk kez doğru söylüyor. Bay Kemal gidip el avuç açmaz bir devlete. Bay Kemal, telefonun başında çaresiz beklerken Central Park’ta tur atmaya hiç gitmez. Tur atmaya gidiyor. Güvercinlere bir şeyler atıyor.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’YE YANIT: Bahçeli demiş ki Kılıçdaroğlu bu 8 saatin esrarını millete açıklamak zorundadır. Açıklarım. Bahçeli’ye şöyle diyeyim. Sevgili Bahçeli, değerli okul arkadaşım, ben seni Amerika’ya davet ediyorum, Boston’a, uçak biletini ben alacağım, beraber gideceğiz. Bütün masraflar bana ait. Boston’dan New York’a gidelim, Manhattan adasına gidelim, o 35 katlı binayı bulalım, önünde bir fotoğraf çekelim. Belki sen içeriye de girersin bu rezaleti kim yapmış diye sorabilirsin. 10 dakika sürdü. Tekrar arabaya bineriz. Washington’a gideriz. Yolda araba mecburen benzin alıyor, benzin aldığı yerde bir hamburgerci var, söz veriyorum, hamburgeri ben alacağım. Washington’a gittiğimiz zaman saati al. Benim saatime güvenmiyorsan hani senin var ya 17-25’i gösteren saatin, o saati al yanına, onu alamıyorsan, bir kronometre al.

Haberin Devamı

CHP ‘29. madde’yi jet hızıyla AYM’ye taşıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda “dezenformasyon” düzenlemesi olarak bilinen yasayı onayladı. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı ve aralarında en çok tartışılan 29’uncu maddenin de bulunduğu pek çok yasa maddesi yürürlüğe girdi. CHP, ilk etapta “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunu işleyenlere 1-3 yıl hapis cezası verilmesini düzenleyen 29’uncu maddesinin yürürlüğünün durdurulması için dün AYM’ye başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bu bir Stalin yasasıdır. 29. maddeyi mahkemeye sunduk. Bu kanunun tamamını mahkemeye getireceğiz” dedi.