Siyaset Bürokratların istifa mesaisi

Bürokratların istifa mesaisi

10.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

7 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak isteyen bürokratlar dün art arda görevlerinden istifa etti. Milletvekili adaylığı için istifa süresi bugün 17.00’de doluyor

Bürokratların istifa mesaisi

Milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olacak bürokratların istifaları için bugün 17.00’de süre dolarken dün istifalar art arda geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da dün Bakanlar Kurulu’nu erteleyerek Başbakanlık Konutu’nda Ak Parti’den aday olacak bürokratlarla ilgili gün boyu mesai yaptı. Davutoğlu, önümüzdeki günlerde toplayacağı partisinin MYK’sında adaylarla ilgili son durumu değerlendirecek.
“Hoca”lar da aday adayı
“Hoca” olarak hitap edilen Davutoğlu ile birlikte çalışmak için çok sayıda akademisyen istifa etti. Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç, Harran Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Mutlu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tancal Uysal, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, öğretim üyeleri Prof. Dr. Erol Göka, Yard. Doç. İsmail Gündoğdu ile Doç. Dr. Suat Kolukırık Ak Parti’den aday olmak için görevlerinden ayrıldı. Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Yayman da adaylık için istifa etti.
O müftü de istifa etti
“18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 17 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır” sözleriyle tartışılan Samsun Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk de Ak Parti’den aday adayı olmak için istifa etti.MİT Müsteşarlığı’ndan istifa eden Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Aydın Ünal’ın listelere girmesine kesin gözüyle bakılıyor.
İstifa furyası
Dün şu isimler de istifa etti:
“Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Mustafa İsen, Adalet Bakanlığı Müşaviri Adnan Boynukara, Maliye Bakanlığı Müsteşarı ve YÖK Üyesi Naci Ağbal, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, Başbakanlık Müşaviri eski Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sümerbank Genel Müdürü Sezai Ensari, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in özel kalemi Mücahit Durmuşoğlu, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan yardımcısı Muhammed Balta, Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğülu, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, MEB Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Basın İlan Kurumu’nda memur olan Mustafa Canbey, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Aydın Er, Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Selçuk Çebi, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Enerji Bakanlığı Müşaviri Ayhan İsen, Van Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik, RTÜK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Çakırtaş, Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Özgür Enginyurt, Tütün Alkol Piyasaları Düzenleme Kurulu Üyesi Şanal Tosun, RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Yaşar Uğurlu, SGK İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı.”

Haberin Devamı

İstifası beklenenler

Kulislerde adı geçen ve istifalarını bugün sunmaları beklenen bazı isimler de şöyle:
“Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çalışma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Metin Kilci, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, TETAŞ Genel Müdürü Münib Karakılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Osman İyimaya, Aile Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek, Aile Bakanlığı Müsteşar yardımcıları Gazi Alataş ve Ömer Bozoğlu, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ile Bakan danışmanları Dr. Mustafa Kiremitçi ve Zafer Tarıktaroğlu, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman.”

Haberin Devamı

Muhalefetin adayları

Bürokratlardan bazı isimler de CHP’den aday olmak için istifalarını verdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vural Şahbenderoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selin Sayek Böke görevlerinden istifa etti. Merkez Valisi Muammer Muşmal, Maliye Bakanlığı Aksaray Defterdarlığı’nda gelir uzmanı olan Tuğrul Karacaer de MHP’den aday olmak için görevlerinden istifa etti.
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kadri Yıldırım da HDP’den milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini duyurdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar ise HDP’den aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.