Siyaset Bütün illere kadın müftü yardımcısı

Bütün illere kadın müftü yardımcısı

08.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na bir kadının atanmasının ardından Diyanet Teşkilatı’nda kadının rolü artıyor. Başbakan Yardımcısı Bozdağ “Bütün illere en az 1 kadın il müftü yardımcısı atanacak” dedi

Bütün illere  kadın müftü  yardımcısı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bütün illerde, en az 1 kadın il müftü yardımcısı atanma kararı alındığını anlatırken, “Şu anda bazı büyük şehirlerde var. Ama biz bunu bütün illerde en az 1 olmak kaydıyla yapacağız. Bazı yerler, birden daha fazla olacak. Kadınların, Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer alanlarda, daha fazla istihdam edilmesinin önünü açan adımları da attık” dedi.

Memleketi Yozgat’a bağlı Yerköy ilçesinde Ak Parti Kadın Kolları kongresine katılan Bozdağ, kadın istihdamı ve ABD’de sonuçlanan Hakan Atilla davası konularına değindi.

Ak Parti olarak kadınlara hep inandıklarını, kadınların dua ve desteğiyle bu günlere geldiklerini söyleyen Bozdağ şöyle devam etti: “Türkiye’nin siyasetinde de kadınları en güçlü noktaya bu hareket taşımıştır... Bugün Türkiye’de, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ilk defa bir kadın, Profesör. Dr. Huriye Martı Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bizim tarihimizde yoktu. Türkiye’nin bütün illerinde, en az bir kadın il müftü yardımcısı atanma kararı alındı. Şu anda bazı büyük şehirlerde var ama biz bunu bütün illerde en az bir olmak kaydıyla yapacağız. Bazı yerler, birden daha fazla olacak. Kadınların, Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer alanlarda, daha fazla istihdam edilmesinin önünü açan adımları da attık. Kadın istihdamını daha da artırmak bizim en önemli vazifelerimizdendir. Bunun üzerinde de dirayetle durmaya devam edeceğiz. Ak Parti iktidarları kadınları toplumun en güçlü aktörleri haline getirme konusundaki kararlılığından asla vazgeçmeyecektir.”

‘SENARİSTİ FETÖ’

Bozdağ, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın New York’ta yargılandığı davada suçlu bulunmasına ilişkin olarak da şunları söyledi: “Bu olay; FBI ile CIA ve Richard Berman denen yargıcın ortaklığıyla 17-25 Aralık’ta FETÖ’cü teröristlerin Türkiye’de yapamadığını Amerika’da yaparken suçüstü yakalanmalarıdır. Burada çok net söylüyoruz. Hakim FETÖ’cülerin ağırladığı biri, savcı FETÖ’cülerin cesaretlendirdiği ve 17-25 Aralık’ı destekleyen biri. En önemli tanık dedikleri kişi FETÖ’cü firari komiser yardımcısı 17 Aralık soruşturmasının da polisler amiri. Raportör dediği kişi yine Türkiye’den firari FETÖ’cü bankacı olan biri. Amerika’da tuttukları resmi bilirkişi bir STK. O, STK da FETÖ’nün finanse ettiği STK. Bilirkişi özel seçilmiş. Dedikleri gibi karar vermeyecekleri çatır çatır değiştirdiler. Hakim, savcının herkesin yönlendirmesi, telkin ve baskısı da çok açık net bir şekilde gözüküyor. Bütün bunlar, şunu gösteriyor; Ortada bir tiyatro var. Senaristinin FETÖ, CIA, FBI olduğu bir tiyatro var. Bu tiyatronun içerisinde rol alan aktörler. Mahkemenin hakimi de FETÖ’cülerle işbirliği içerisinde. Figüranlar ise, FETÖ’nün firari teröristleri, el birliği ile bu tiyatroyu orada oynuyor ve oynatıyorlar. Buradan adalet beklemeyiz. Bizim açımızdan bu yargılamanın hukuki bir kıymeti yoktur.”