Siyaset Bütün sistemler tartışılmalı

Bütün sistemler tartışılmalı

05.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, başkanlık sistemi konusunun önceki günkü MKYK’da konuşulmadığını söyledi.

Bütün sistemler tartışılmalı


Ak Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında başkanlık sistemi tartışmalarını olumlu bulduğunu belirten Atalay, “Bunların tartışılması iyi. Türkiye’de bütün sistemler özgürce tartışılmalı. Bu tartışmalar sağlıklı demokrasi için iyi” dedi.
Atalay şöyle konuştu:
“Partimizde, tartışılmayan hiçbir konu olmaz, herkes özgürce düşüncesini söyler. Bizim partimizin geleneği budur. Farklı düşünenler tabii olabilir ama her konuda farklılıklarımız olabilir. Ancak bir karar verilir, hepimiz ondan sonra o farklılıkları unuturuz. Bu konulara öyle bakmak lazım. Dünkü MKYK toplantımızda böyle bir konu değerlendirilmedi. Şöyle olur: Biz seçim beyannamemizdeki çalışmamızı tamamlarız, teknik heyet olarak, bunu Genel Başkanımıza ve MYK’ya sunarız. Daha o safhada değiliz. Seçim beyannamesi ile ilgili tam bir taslağımız da çıkmadı. Son güne kadar beyannamede neyin yer alacağını söylemeyiz. Bu Genel Başkan’ın hakkıdır. 15 Nisan’da, tanıtım programımız yapılacak ve Genel Başkanımız orada ‘öncelikli söylemimiz ne, hangi konuları en öne alıyoruz’, bunları açıklayacaktır.”