Siyaset Büyükanıt’tan Afganistan mesajı

Büyükanıt’tan Afganistan mesajı

18.03.2008 - 01:59 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, “Göreve geldiğimde, ‘Afganistan’a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez’ demiştim, halen aynı görüşü paylaşıyorum” dedi

Büyükanıt’tan Afganistan mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk askerinin Afganistan’da Taliban güçlerine karşı terörle mücadele etmesi yönündeki taleplere soğuk baktığını ifade etti.
Orgeneral Büyükanıt, Uğur Dündar’ın sunduğu Star TV Ana Haber Bülteni’nde gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Büyükanıt, “Türk askeri Afganistan’a çarpışmaya gidecek mi?” sorusuna, “Ben bu göreve başladıktan 1 ay sonra ‘Afganistan’a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez’ diye bir demeç verdim, ki halen aynı görüşü paylaşıyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘İlave asker göndermeyiz’
Afganistan’daki ISAF kapsamında bulunan Türk askerinin terörle mücadele etmek için orada bulunmadığını söyleyen Büyükanıt, “İlave asker gönderildiği takdirde bunlar terörle mücadele için kullanılacaktır, şu anda o yetki bizde yok zaten. Dolayısıyla, ’terörle mücadele için asker gönderemeyiz’ derken, aynı zamanda asker olarak da yetkimizin olmadığını ifade etmek isterim” diye konuştu. Büyükanıt şöyle devam etti:
“Ama şimdi istenen özellikle Güney Afganistan’da, çarpışmaların şiddetli olduğu yerdedir. Ben şunu da ifade ediyorum, şu anda TSK on binlerce insanıyla terörle mücadele ediyor, bir başka alanda, başka amaçla terörle mücadele ne kadar doğru olur, ben onu herkesin takdirine bırakıyorum, ama benim kişisel görüşüm böyle bir şeyin olmamasıdır.”