Siyaset 'Çalınmadık kapı bırakmayacağız'

'Çalınmadık kapı bırakmayacağız'

27.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kapı kapı dolaşıp ev ziyaretleri yapacağız. İktidara geldiğimizde hayata geçireceğimiz projeleri anlatacağız. Yoksulluğu ve kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için; adil bir düzende insanca yaşamak için ‘bize katılın’ çağrısı yapacağız” dedi.

Çalınmadık kapı bırakmayacağız

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Kasımda bir erken seçim beklentisi olan CHP’de örgütler alarma geçerken Kadın Kolları da, yeni yol haritasını belirledi. CHP’li kadınlar yaz boyunca çalınmadık kapı bırakmayacak. Yeni yol haritasını Milliyet’e açıklayan Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyelerimizle 3 Temmuz’da Ankara’da gidilmedik ilçe bırakmayacağız. Ankara’nın 25 ilçesine çıkartma yapacağız. Pilot mahalleler belirledik. Kapı kapı dolaşıp ev ziyaretleri yapacağız. İktidara geldiğimizde hayata geçireceğimiz projeleri anlatacağız. Yoksulluğu ve kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için; adil bir düzende insanca yaşamak için ‘bize katılın’ çağrısı yapacağız... YaşamHak ve Aile Destekleri Sigortası projelerimizi anlatacağız” dedi.

Haberin Devamı

İki önemli sorun

Nazlıaka, şöyle devam etti: “Ülkemizin iki önemli sorun var. Birincisi AKP’nin ülkeyi sürüklediği yoksulluk... Her gün yeni bir zam haberi ile uyanır olduk. Bir diğer can yakıcı sorunumuz da kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri… Her gün en az iki kız kardeşimiz katlediliyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. İstanbul Sözleşmesi fesih edilerek yaşam hakkımız gasbedildi. Biz CHP Kadın Kolları olarak bu iki soruna odaklandık. Çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. Sürekli sahalardayız. Kadına yönelik şiddeti de yoksulluğu da bitirmeye kararlıyız. Yol haritamız hazır.”

85 bin yeni kadın üyeye ulaştıklarını açıklayan Nazlıaka, “Önümüzde seçimler var. Bu seçim tek adama karşı demokrasi seçimi olacak. Çaldığımız kapılarda, şunları da söyleyeceğiz. Yoksulluk ve açlık yerine sosyal devlet istiyorsanız; torpillerin saltanatı yerine liyakatli kadrolar istiyorsanız; saray iktidarı yerine millet iktidarı istiyorsanız; diktatörlük yerine huzur, özgürlük, adalet, eşitlik, demokrasi istiyorsanız bize katılın. Az kaldı, ilk seçimlerden sonra kâbus bitiyor” dedi.