Siyaset Cayır cayır yansa yüreğin sızlamaz

Cayır cayır yansa yüreğin sızlamaz

30.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, “Devlet Dersim’den özür dileyecekse, buyursun dilesin. Fakat Başbakan özür dilemiş değil. Senin Dersim diye derdin yok, cumhuriyete karşı hesapların var” dedi

Cayır cayır yansa yüreğin sızlamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devlet Dersim’den özür dileyecekse, buyursun dilesin. Fakat Başbakan özür dilemiş değil. Dersim cayır cayır yansa senin yüreğin sızlamaz, senin Dersim diye derdin yok, cumhuriyete karşı hesapların var” dedi. Kılıçdaroğlu, dün CHP grup toplantısında yaptığı konuşmanın başında “Başbakan’a geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda görevinin başına döner” diye başladı. Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:
AİHM’YE 9 BİN BAŞVURU: AİHM’nin Türk yargıcı Işıl Karakaş, ‘hukuk ihlalleri konusunda Türkiye ile Avrupa Konseyi üyesi ülkeler arasında uçurumlar var’ diyor. Bunu ben söylesem, AKP’nin bütün kadrosu ve yalaka medya ’bunu nasıl söylersin’ derdi. Yargıcımız, geçen yıl 6 bin 600 olan başvuru sayısının son bir yılda 9 bine çıktığını söylüyor. Üstelik daha Silivri toplama kampının dosyaları AİHM’e gitmedi. Yargı, adalet yara almasın diye hep özenle yaklaştık. Ama kendilerini siyasi otoritenin emrine veren yargıçları deşifre etmek boynumuzun borcu.
SOYUYLA SORUNU OLANLAR: İnsanların soyuyla, sopuyla inancıyla meşgul olmayı siyaset zannedenler kendi soyuyla sopuyla problemi olanlardır. Mezhebi sahih olan bir siyasetçi böyle sorumsuzluk yapmaz. Eminim kin, nifak tohumlarını eken ilk Başbakan Erdoğan’dır. İnşallah da sonuncusu olacak. Ben sadece Dersimli değilim, Konyalıyım, İzmirliyim, Uşaklıyım, Diyarbakırlıyım, Hakkâriliyim, Trabzonluyum, Türkiyeliyim.
BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMİŞ DEĞİL: Devlet Dersim’den özür dileyecekse, buyursun dilesin. Fakat Başbakan özür dilemiş değil. Bakmayın yalaka medyanın özür dilediği lafına. Devlet böyle özür dilemez, devlet yaraları sararak, eski hataları tekrarlamayarak özür diler.
EN BÜYÜK SİYASİ AHLAKSIZLIK: Erdoğan, 73 yıl önce Dersim’de yapılan başka zulmü kendisine siper ediyorsa, Dersim’in ölüleri arkasına gizlemeye çalışıyorsa bu hepimizin görüp göreceği en büyük siyasi ahlaksızlık. Dersim cayır cayır yansa yüreğin sızlamaz. Dersim diye derdin yok, cumhuriyete karşı hesapların var. Başbakan, ‘Bu CHP’nin tarihidir, tarihiyle yüzleşsin’ diyor. Bu ülkede o dönemi, sadece CHP’nin tarihi olarak görmek için cahil olmak gerekir. Ama sadece cahil olmak yetmez, Erdoğan olmak gerekir. Reddettiğin o tarih, cumhuriyetin, hepimizin tarihi, günahıyla sevabıyla hepimize, bize ait.
Tarihimizden korkmayız, tarihimizle yüzleşmek onur verir. Unutma, Dersimlilerin tarihinde ilk kez Cumhuriyet döneminde birinci sınıf yurttaş konumuna gelmişlerdir.

Haberin Devamı

Dersim vekili Diyap ağa ve tavuk kümesi
Kılıçdaroğlu’nun, “Biz Başbakan’ın soyunu sopunu merak etmiyoruz” cümlesini sarfettiği sözleri ise ağır eleştirilerle yüklüydü. CHP lideri şöyle dedi:
“Yunan kuvvetleri Polatlı’ya geldiğinde top sesleri Ankara’dan duyuluyordu. Meclis’in Kayseri’ye taşınması konuşuluyordu. Bir yiğit adam kürsüye çıktı. ‘Biz kaçmaya değil, ölmeye geldik’ dedi. Bunu söyleyen Dersim Milletvekili Diyap Ağa idi. Ama sen diyorsun ki, ‘Benim dedem bana tavuk kümeslerinde nasıl saklandıklarını anlattılar.’ Ben sana ne söyleyeyim? Biz insanların etnik kökenine bakmayız, inancına karışmayız, mezhepleri ile ilgilenmeyiz. Herkesin kimliği, inancı, mezhebi CHP güvencesi altında. Başbakan’ın soyunu sopunu, neye inanıp inanmadığını merak etmiyoruz.”
AĞAÇ KOVUĞUNDAN MI ÇIKTIN?: Başbakan’ın üslubuna bakılsın. Kin, nefret ve intikam duygusundan başka bir şey görmeyecektir. Diyor ki, ‘Bu CHP’nin tarihidir.’ Sen ağaç kovuğundan mı çıktın? Geçmişin, kökün, kökenin yok mu? Kendi geçmişinden utanan birisin. Cumhuriyetin sorumluluğunu taşımak zaten sana ağır gelir.
OKUDUĞUN KİTAP BEŞİ GEÇMEZ: Senin bütün hayatında okuduğun kitap sayısı üçü beşi geçmez. Kalkmışsın millete tarih dersi veriyorsun. Dikta heveslerine boyun eğmeyeceğiz. Yarattığın korku imparatorluğuna direneceğiz, teslim olmayacağız. Yeri gelirse Nene Hatun, Sütçü İmam, Kubilay, Uğur Mumcu olacağız, direneceğiz.