Siyaset Cevaplarını aldılar

Cevaplarını aldılar

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Musul operasyonuna ilişkin ‘Ön saflarda olanlar eğittiğimiz milisler. Koalisyon güçleri içinde Hava Kuvvetlerimiz de yer aldı. ‘Musul’da Türkiye’nin işi yok’ diyenler cevabını aldı’ dedi

Cevaplarını aldılar

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti’nin TBMM grup toplantısında ki konuşmasında Musul ve Fırat Kalkanı operasyonları hakkında bilgi verdi. Yıldırım, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- DAEŞ MENZİLİ DIŞINDAYIZ: Dabık güvenli bir yer haline geldi. Kontrolün sağlanması ile DAEŞ teröristleri tarafından Kilis’e atılan roket saldırılarını önledik ama daha uzun menzilli silah ele geçirirlerse tehdit olmaya devam eder. Ellerindeki füzelerin menzili dışında kalmış olduk.

- GÖZ YUMMAYACAĞIZ: Musul’da operasyon başladı, takip ediyoruz. Türkiye aleyhine durum çıkarsa gereken adım anında atılacak, misliyle karşılık verilecektir. Cumhurbaşkanımızın ‘operasyonda da olacağız masada da olacağız’ sözünün arkasındayız. İşte şu anda operasyonda ön saflarda olanlar bizim Başika’da eğittiğimiz milislerdir. Ninova mücahitleri peşmergelerle operasyona katılmışlardır. Koalisyon güçleri içinde havadan müdahalede Hava Kuvvetlerimiz de yer almıştır. ‘Musul’da Türkiye’nin işi yok’ diyenler cevabını almıştır. ABD, 2003’te girdiğinde; mezhep ve etnik konuları sürekli uyardık. Terör örgütleri konusunda uyarıları yaptık, dikkate alınmadı. Haklı çıktık. DAEŞ’in bu müdahaleden sonra çıktığını dünya biliyor. Uyarılarımız dikkate alınmış olsaydı Irak’ta insanlar hayatını kaybetmeyecekti. Terör karşısında diz çökenler çıkmışlar bize laf ediyorlar. Hesap başka, sınırlarımızın hemen dibinde bir oldu bittiye asla müsaade etmeyiz. Irak’ta yeni Yezid’lere ve Kerbela’lara göz yummayacağız.

Haberin Devamı

- ORTAK HAREKET ETTİLER: 15 Temmuz neden oldu? Suriye ve Irak’ta Türkiye’yi devre dışı bırakmak, bizi içeride meşgul edip emperyalist planları geliştirmek için. Millet sadece FETÖ’cü teröristleri durdurmadı. Kendi milletlerinin beka mücadelesini gerçekleştirdi. PKK ile FETÖ ortak hareket etti.İkisinin de maşası aynı. Bunların ne dinle ne millet ile alakaları var. PKK da FETÖ da tek amaca kendi efendilerine hizmet ediyorlar. İşte bu aziz millet bu alçak oyuna geçit vermedi. İstiklalimiz, bekamız için içeride dışarıda ne gerekiyorsa yapacağız. FETÖ mağduru olanlar, asıl millettir. Mağdur algısı yayarak 15 Temmuz’un mağdurlarını gölgede bırakmalarına göz yumamayız. Zerre kadar tereddüt göstermeyeceğiz. Aksi davranış beklenmesin.

Haberin Devamı

‘Önemli olan koalisyonun içinde olmak’

Yıldırım, grup toplantısı sonrası gazetecilerin hava kuvvetlerinin operasyona nasıl katıldığına dair sorusuna “Şimdi değil. Prensip olarak koalisyonun içinde olması konusunda bir mutabakat var. Şu anda değil ama bizimkiler de yer alacak” dedi. “Gruptaki konuşmanızdan şu an orada gibi anlaşıldı” denilmesi üzerine Yıldırım, “Önemli olan koalisyonun içinde olmaktır” yanıtını verdi.

Yıldırım, Ankara Valiliği’nin gösteri yasağına dair, “Güvenlik önemlidir” dedi. Grup toplantısına müzisyen Sinan Akçıl da katıldı.

‘Gelin siz de bu kervana katılın’

- KÖŞEYE SIKIŞTILAR: Bölücü terör örgütünün köşeye sıkışması ile siyasi cinayetler işlemeye başladı. Bunun hesabını alçak katillerden soracağız. Teröre destek veren belediyeleri tek tek tespit ettik.

- TÜRKİYE’NİN İŞİDİR: Anayasa ve sistem konusunu milletin önüne götürüp çözüm üretme zamanıdır. Ana muhalefet partisi liderine çağrıda bulunuyorum. Gelin siz de bu kervana katılın. Bu şeref hepimizin olsun. Hep beraber yıllardır gündemi meşgul eden anayasa meselesini çözelim son sözü millet söylesin. Başkanlık işi, Ak Parti meselesi değil. Türkiye’nin işidir.

Haberin Devamı

‘Sistem kilitlendi’

Başbakan Yıldırım’ın, Bahçeli ile görüşmesinin detaylarını partisinin MKYK toplantısında açıkladığı öğrenildi. Yıldırım’ın, MHP liderinin kendisine, “Parlamenter sistemden yanayım ancak şu an sistem kilitlendi. Halka gitme konusunda destek vereceğiz. Ama partim referandumda, ‘hayır’ oyu verecek” dediğini söylediği bildirildi. ( ŞEBNEM HOŞGÖR Ankara)

CHP’ye ayrı strateji

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ile bir araya gelmesinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla da bir araya gelecek. Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu görüşmesinde farklı bir strateji izlemesi bekleniyor. CHP’nin başkanlık sistemine olumsuz bakışı nedeniyle Yıldırım da iki partinin mini anayasada uzlaştığı noktaların artırılması için çaba sarf edecek. (KIVANÇ EL Ankara)