Siyaset CHP 184 vekil bulamadı

CHP 184 vekil bulamadı

13.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin çağrısıyla Meclis Genel Kurulu, bugün olağanüstü toplanıyor. Ancak, CHP, AK Parti ve MHP’yi ikna edemediği için toplantı yeter sayısı olan 184 milletvekilini toplantıya getiremiyor

CHP 184 vekil bulamadı

TBMM Genel Kurulu, CHP’nin terör ve Suriye’deki olayları değerlendirmek üzere yaptığı başvuru üzerine yarın saat 15.00’te olağanüstü toplanacak. Toplantıya CHP’nin çağrısını ağır biçimde eleştiren AKP ve MHP katılmayacak; BDP Genel Kurul’da yerini alacak. Ancak CHP ve BDP’nin katılımı olağanüstü toplantının başlayabilmesi için gerekli olan 184 milletvekili sayısını yakalamıyor.

Gündem Suriye ve terör
CHP, TBMM’nin, terör ve Suriye’deki olayları değerlendirmek üzere 14 Ağustos saat 15.00’te toplanması istemiyle 124 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na başvurdu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de AKP, CHP, MHP ve BDP’ye gönderdiği yazıda, TBMM’nin yarın 15.00’te olağanüstü toplantıya çağrıldığını duyurdu. CHP’nin olağanüstü toplantı başvurusunda, son günlerde tırmanan ve yöntem değiştiren terör olayları ile Suriye ve Irak’la ilişkiler bağlamında Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu iç ve dış tehdit konularını TBMM Genel Kurulu’nda değerlendirmek üzere genel görüşme açılması talep edildi. Olağanüstü toplantı çağrısının gerekçesinde, Türkiye’nin içeride ve dış ilişkilerinde olağanüstü bir dönemden geçmekte olduğuna işaret edildi.

CHP grubu toplanacak
CHP Grubu da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında bugün 13.30’da toplanacak. Basına açık yapılacak grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun, olağanüstü toplantı çağrısına gelen eleştirilere yanıt vermesi bekleniyor.

BDP toplantıya geliyor
Meclis olağanüstü toplantısına AKP ve MHP katılmayacak. BDP ise Genel Kurul’da yerini alacak. Ancak CHP ve BDP’nin sandalye sayısı olağanüstü toplantının başlayabilmesine yetmiyor. TBMM İçtüzüğü’ne göre, olağanüstü toplantının başlayabilmesi için birleşimin başında yapılan açılış yoklamasında en az 184 milletvekilinin Genel Kurul’da hazır olması gerekiyor. Aksi halde çağrı düşüyor. Birleşim yeterli çoğunlukla açılabildiği takdirde, Başkan, ilk önce çağrı yazısını okutuyor ve bu toplantıyı gerektiren konu görüşülüyor. Konu üzerinde gerekli işlemler tamamlanınca, TBMM çalışmalarına devama karar vermediği takdirde, tatile veya ara vermeye devam ediliyor.

Yazarlar