Siyaset CHP’de yeni MYK’da sürpriz beklentisi

CHP’de yeni MYK’da sürpriz beklentisi

21.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından ilk Parti Meclisi (PM) toplantısına cumartesi günü başkanlık edecek.

CHP’de yeni MYK’da sürpriz beklentisi

Kılıçdaroğlu’nun toplantının ardından MYK’sını açıklaması bekleniyor, ancak kulislerde cumartesi günü beklenmeden de MYK’nın açıklanabileceği ifade ediliyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun delegelerin mesajını anladığını anlatabilmek için listeyi delen bazı isimleri MYK’ya alabileceği konuşuluyor. Bu sürpriz adımla, Kılıçdaroğlu’nun listesini veto eden delegelere olumlu mesaj göndermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Haluk Koç’un parti sözcülüğü görevini devam ettirmek istemediğini ilan etmesinin ardından kulislerde yeni parti sözcüsünün kim olacağı konuşuluyor. Alınan bilgilere göre eğer yeterli oyu alıp PM’ye girebilmiş olsaydı bu görevi Enis Berberoğlu’na devretmeyi planlayan Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun listeye girememesi nedeniyle alternatif isim arayışına girdi. Kulislerde kurultayda en yüksek oyu alan Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin bu göreve getirilebileceği konuşulurken, CHP tarihinde ilk kez PM üyesi olmayan bir ismin de bu göreve getirilebileceği konuşuluyor.


MYK daralacak

Kurultayda alınan yetki doğrultusunda halen 18 kişiden oluşan MYK’nın ilk etapta 14, daha sonra 12 isme düşürülmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun bazı görev alanlarını birleştirmesi, bazı görev alanlarını da “başdanışmanlık” düzeyinde temsil ettirilmesini istediği belirtiliyor. Kurultayda yeniden PM’ye seçilen mevcut MYK üyelerinin tamamının yeni MYK’da da görev almasına kesin gözüyle bakılıyor. Adı parti sözcülüğü için de geçen Selin Sayek Böke’nin ekonomiden sorumlu genel başkanl yardımcılığı görevimin sürdürmesi bekleniyor. Haluk Koç’un idari ve mali işlerden, Veli Ağbaba’nın insan haklarından, Sezgin Tanrıkulu’nun hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olması bekleniyor. Tekin Bingöl’ün genel sekreterliğe, Bülent Tezcan’ın ise örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına ya da genel sekreterliğe kaydırılabileceği ifade ediliyor. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına Seyit Torun ya da Kamil Okyay Sındır’ın, iletişim ve halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına Ali Öztunç ya da Gülseren Onanç’ın, AR-GE’den sorumlu genel başkan yardımcılığına Gaye Usluer’in, işveren kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığına Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığına ise Özkan Yıldız’ın getirilebileceği konuşuluyor.