Siyaset CHP helalleşme listesini açıkladı

CHP helalleşme listesini açıkladı

17.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Helalleşme ile hukukun karıştırılmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ‘ikna odalarına sokulan başı kapalı kızlar, Diyarbakır hapishanesi mahkûmları, Soma ve Ahmet Kaya’ gibi gruplar ve isimlerle helalleşeceğini söyledi.

CHP helalleşme listesini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ‘helalleşme’ açıklamasına ilişkin olarak “Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu. Kim ne suç işlediyse, onun karşılığı hukuktur” dedi. “İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlar, Diyarbakır hapishanesi mahkûmları, Soma ve Ahmet Kaya” gibi gruplar ve isimlerle helalleşeceğini söyleyen CHP lideri, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

İZ BIRAKAN BİRİ OLARAK ANILMAK İSTİYORUM: Dün akşam Türkiye’ye yazdığım bir mektubu okuyacağım... Hafta sonu bir video ile milletimize seslenme ihtiyacı duydum. İktidara geliyoruz ama bunun bana yetmediğini anlatmaya çalıştım. Benim için sarayların, konvoyların zerre kadar önemi olmaz. Ben evimden ve mütevazı hayatımdan memnunum. Tek bir anlamı var benim için, o da ülkemizin makûs talihini kırabiliyor muyum, eğer kırabiliyorsam ben iktidar olayım. Olayım ki çocuklarımıza bembeyaz bir Türkiye bırakalım. Videomda söyledim, ben ülkemizde iktidar olmaktan çok, iz bırakan, başka bir miras bırakan biri olarak anılmak istiyorum. Bizden sonra da gelecek 100 iktidar da artık ülkeye hep bir şeyler ekleyerek yürüsün diyorum.

Haberin Devamı

HUKUK BAŞKA HELALLEŞME BAŞKA: Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu. Kim ne suç işlediyse, onun karşılığı hukuktur. Hukukla helalleşmeyi karıştırmamak lazım. Hukukla helalleşmek zaten imkânsız. Hukuk onun hesabını soracak. Medyada bazılarının, ‘muhalefet zaten kazanıyor, ne gerek vardı tüm bunlara’ demesine hüzünlendim. Çünkü bunlar, söylediklerimi strateji zannediyor. Ne stratejisi? Ben gelecekte, bu ülke çocuklarının, ardımdan ‘bu ülkeyi barıştırdığımı’ söylemelerini istiyorum. Hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden daha önemli? Helalleşeceğiz dostlarım. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama yapacağız. Başaracağız.

KİMLERLE HELALLEŞECEĞİZ?: 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp, helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Bakın hukuk başka, helalleşme başka. Bu insanlara devlet tazminat ödeyecek. Ama bir taraftan da helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkûmları ile helalleşeceğiz. Mahalleleri gasbdilip sürülen ve mahallerine lüks siteler dikilen Romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inlemiş azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurları ile helalleşeceğiz. Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Londra’ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile helalleşeceğiz. Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan, bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede. Bir sağdan, bir soldan o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.

Haberin Devamı

BİRİNİN YAPMASI GEREKİYORDU: Yakın gelecekte bir gün çocuklarımız, geçmişe baktıklarında, “Neler olmuş ama önümüze bakmayı bilmişiz, helal olsun onlara” diyecekler. Laik, demokrat, insan haklarına saygılı, müreffeh, Atatürkçü bir ülkede yaşayan çocuklarımız, birileri buna cesaret ettiği için teşekkür edecekler bize. Bizden sonra gelecek 100 iktidara bir kapı aralamamız gerekiyor. Evet, bütün baskıyı biz yaşayacağız ama birinin bunu yapması gerekiyordu. Nasip bize oldu.

‘CHP sorunlarımızı çözer’ dediler

KİTABI ÇÖKÜŞ GETİRDİ: Yazdıkları ekonominin kitabından bir sayfa okuyayım. Zafer Havalimanı. Bu yılın ilk 8 ayında dolar bazında garanti vermişler, demişler ki 878 bin 488 kişi buradan uçacak. Giden yolcuya bakmışlar 5 bin 725 kişi. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Senin alın terini, emeğini çalıyorlar. MHP’li kardeşlerime de sesleniyorum; ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da Sayın Devlet Bahçeli’dir. Bu ülkenin en köklü partilerinden birisi MHP. Bu hale nasıl geldi? Gerçekten üzülüyorum. Bunun yazdığı kitabın sonucu finansal çöküş getirdi. Ticari, siyasi çöküş getirdi. O kadar komik ki. Türk Hava Kurumu Başkanı istifa dilekçesi vermiş. Aylardır “istifa ettim” diyor, istifası kabul olmuyor.

Haberin Devamı

KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ GELDİ: Geçen gün Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı çalışan geçici Kuran kursu öğreticileri ve vekil imam hatipler geldiler. Dediler ki “Siz bütün sorunları çözüyorsunuz. Bizim dertlerimizle gitmediğimiz çalmadığımız kapı kalmadı. CHP’ye gidelim onlar bizim sorunlarımızı çözerler” dediler.

HÜKÜMETİN ORTAĞISIN: Diyor ya Sayın Bahçeli, “EYT’liler çözülmeli, 3600 çözülmeli, asgari ücret yükseltilmeli.” Sen onu benim külahıma anlat, saraya anlatabiliyor musun, anlatamıyorsun. Gücün varsa dersin ki “Arkadaş bu üçü çıkmadan ben elimi kaldırmayacağım.” O zaman ben derim ki “Gerçekten de Cumhur İttifakı için de MHP’nin bir ağırlığı var.” Sadece salı günü bir konuşma, “3600 ek gösterge çıkmalı”. 2022’nin sonuna attı Erdoğan, “Çıkarmayacağım” diyor. “Efendim asgari ücret artsın”. Artsın, elinden tutan mı var. Hükümetin ortağısın. Ortağı değilim diyorsun ama koşulsuz ortağısın.