Siyaset ‘CHP ile HDP’nin ortaklığı tezkere ile aleniyet kazandı’

‘CHP ile HDP’nin ortaklığı tezkere ile aleniyet kazandı’

28.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te Suriye-Irak tezkeresi için “hayır” oyu kullanan CHP’ye tepki göstererek, “CHP ile HDP’nin perde arkasında zaten bildiğimiz ortaklığı, bu tezkere oylaması vesilesiyle aleniyet kazanmıştır” diye konuştu.

‘CHP ile HDP’nin ortaklığı tezkere ile aleniyet kazandı’

 

AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

CHP, HDP’YE TESLİM OLDU: Tezkere oylaması öncesinde HDP yöneticileri çıktılar ve CHP’ye çağrı yaptılar. Bu çağrıda, HDP’nin içinde fiilen yer aldığı ama resmen varlığının inkâr edildiği siyasi ittifakın devamı, CHP’nin tezkereye destek olmaması şartına bağlanıyordu. Hatta bununla da kalınmayarak CHP açıkça tehdit ediliyordu. Tabii böyle bir durumda onurlu bir partinin ve liderin çıkıp ‘Siz kim oluyorsunuz da bizi tehdit ediyorsunuz, biz kendi politikamızı kendimiz belirleriz’ diyerek HDP’lilere ağızlarının payını vermesi beklenirdi. Ama karşımızda maalesef artık böyle bir CHP mevcut değildir... Türkiye’yi Suriye’den dışlamak isteyenlerin kullandığı ne kadar argüman, sergilediği ne kadar çirkeflik varsa hepsini de güya soru haline getirip önümüze koyuyorlar. Tamam biz kimin kılıcını çaldığınızı biliyoruz da, siz kendinizi bu kadar belli etmeyin bari. Burada asıl önemli olan, ülkemizin en büyük ikinci partisi durumundaki CHP’nin terör örgütünün oyuncağı HDP’ye teslim olması, biat etmesi, boyun eğmesidir. Yazık. Hem demokrasimiz hem milli güvenliğimiz adına ne kadar üzüntü verici ve hazin bir tablo.

Haberin Devamı

BİZİM BİLE AĞIRIMIZA GİDİYOR: Kendilerine ‘Mustafa Kemal’in askerleri’ diyenlerin, onlara ‘Mustafa Kemal’in itleri’ diyerek hakaret edenlerin dümen suyuna girdiğini görmek bizim bile ağırımıza gidiyor. Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın. Ama anlaşılan o ki CHP yönetimi bu fotoğraftan herhangi bir rahatsızlık duymuyor.

CAHİL TİP: CHP Genel Başkanı’nın askerliği çocuk oyuncağı veya televizyon şovu sanan cehaletini de milletin takdirine bırakıyorum. TSK’nın muharip gücünün tamamının profesyonel askerlerden oluştuğunu bilmeyecek; sınır ötesi harekâtların sokaktan toplanan rastgele kişilerle yapıldığını sanacak kadar cahil bir tiple karşı karşıyayız.

HDP’NİN EMİR ERİ: Bizim TSK’nın başkomutanı olduğumuz doğrudur. Asıl sorulması gereken soru; Kılıçdaroğlu’nun nasıl olup da HDP’nin emir eri konumuna geldiğidir. CHP ile HDP’nin perde arkasında zaten bildiğimiz ortaklığı, bu tezkere oylaması vesilesiyle aleniyet kazanmıştır. Buna karşılık ittifakın diğer resmi ortağı İP tezkereye ‘evet’ oyu vererek CHP ve HDP’den farklı bir yol izledi. İYİ Parti yönetimi ve milletvekillerinin siyaset üstü milli bir konu olan Suriye ve Irak’taki terörle mücadele operasyonlarına imkân veren bu tezkereyi desteklemelerini biz de memnuniyetle karşıladık.

Haberin Devamı

YÜZSÜZLÜK ABİDESİ: Geçtiğimiz günlerde bir grup büyükelçinin ülkemizde halen yürüyen bir davaya dair yaptığı hadsiz açıklama konusunda sergilediğimiz ilkeli ve onurlu duruş da Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etmiş. Bir dönem başında bulunduğu SSK’yı batıran, partisine bir kaset kumpası sayesinde Genel Başkan olan, ülkenin dört bir yanında yükselen partisi içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık skandallarına sırtını dönen, girdiği her seçimi kaybettiği ve böyle bir durumda gereğini yapacağını söylediği halde yerinden kıpırdamayan bir yüzsüzlük abidesinin böyle haysiyetli bir duruşu anlamasını ve desteklemesini zaten beklemiyorduk. Ülkemize ve yargımıza bühtan edilen ilk açıklamayı sevinçle karşılayıp özür açıklaması karşısında hayal kırıklığına kapılanların bu topraklarla ne gönül bağı ne kök bağı yoktur, olamaz.