Siyaset CHP ilk seçim mitingine 500 bin katılım bekliyor

CHP ilk seçim mitingine 500 bin katılım bekliyor

30.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerinin startını Mersin’den verecek. 4 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yanındaki alanda miting yapacak.

CHP ilk seçim mitingine 500 bin katılım bekliyor

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - “Milletin Sesi” sloganıyla gerçekleştirilecek ilk miting için neden Mersin’in seçildiği sorusuna parti kurmayları, “İklim şartları uygun. Partinin güçlü olduğu, hem tarım hem de sanayinin yoğun olduğu bir il. İşsizlik yoğun” karşılığını verdi. Miting için hazırlanan afişlerde “hemen seçim”, “erken seçim” talepleri yer aldı.

Haberin Devamı

Geniş katılım hedefi

CHP, gövde gösterisine dönüştürmeyi hedeflediği mitingine, 500 bin dolayında bir katılım bekliyor. CHP’li kurmaylar, “Mitinge toplumun bütün kesimleri gelir. Milletin sesi mitingi. Milletin orada sesi çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingiyle karşılaştırılmayacak kadar büyük bir miting olur. 500 bin kişi olur” görüşünü dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte mitinglere devam edeceği, ancak henüz takvimin netleşmediği belirtildi. Parti kurmayları, “Bölge bölge gidilebilir. Her bölgeden birkaç il seçilir. Mersin’den sonra belki Aydın ya da Manisa olabilir. Ancak daha net değil” ifadelerini kullandılar.

Partilere davet

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Gelecek ve DEVA il başkanlıklarını ziyaret ederek, mitinge davet etti.