Siyaset CHP, Kadına Yönelik Şiddet Komisyonu’ndan çekildi

CHP, Kadına Yönelik Şiddet Komisyonu’ndan çekildi

23.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, TBMM’de kurulan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’ndan çekildi.

CHP, Kadına Yönelik Şiddet Komisyonu’ndan çekildi

 

BAHAR ATAKAN Ankara - CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Bizim için bu komisyonun işlevi, kadına yönelik şiddetle mücadeleden ziyade, iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma rezaletini gölgelemektir. Cumhur İttifakı’nın bizleri figüran haline getirme çabası içine girerek, kendi gündemlerini tatbik etmek ve sonuç olarak Komisyon raporunda da Sözleşmeden çıkmayı meşrulaştırmaya dönük bir girişim içerisinde olduğunu görüyoruz. Biz bu komisyondan çekilirken şunu da altını çizerek ifade ediyoruz; bu toplumda her bir kadın eşit, özgür bireyler olana, insan haklarına uygun, yaşanabilir bir Türkiye kurulana kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu kararlı mücadelemiz, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz çıkma kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz’dan önce de sonra da sürecektir” açıklaması yaptı. Taşçıer, çekilme gerekçelerini özetle şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

- Bir Baro Başkanının bu Meclis çatısı altında, seçilmiş milletvekillerine yönelik hakaret içeren sözlerine Komisyon Başkanı’nın gerekli tepkiyi göstermemesi.

- Komisyon Başkanı’nın, komisyonda sunum yapan davetlilere yönelttiğimiz sorular üzerine, hangi sorularımıza cevap verilip verilmemesi yönünde kendince telkinde bulunuyor olması ve bu tavrını ısrarla sürdürüyor oluşu.

- Farklı görüş olmanın da ötesinde, çok eşliliği ve 15 yaşında çocukların evlenmesini savunan, İstanbul Sözleşmesi’nin de ötesine geçerek Lanzorette Sözleşmesi’ni dahi tartışmaya açan, evrensel temel insan haklarından rahatsız olduğunu ifade eden, 6284 sayılı kanunun kaldırılması konusunda talepleri yönelten kişilerin; Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması ve Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesiyle ilgili komisyona davet edilmesi, başlı başına bu komisyonun varlığına ve üyelerine hakarettir. Bu kişilerin buraya davet ediliyor olması, komisyonun kadına yönelik şiddeti araştırma maksadı olmadığının açık göstergesidir.