Siyaset CHP lideri ve 72 vekil hakkında suç duyurusu

CHP lideri ve 72 vekil hakkında suç duyurusu

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezuniyet töreninde taşıdıkları karikatür nedeniyle tutuklanan ODTÜ öğrencilerine destek amacıyla aynı karikatürü sosyal medyadan paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 72 CHP milletvekili hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten suç duyurusunda bulundu.

CHP lideri ve 72 vekil hakkında suç duyurusu

Dilekçede, “Kılıçdaroğlu’nun dün (önceki gün) partisinin TBMM grubunda, ODTÜ mezuniyet töreninde bir grup öğrenci tarafından açılan, Erdoğan’a hakaret teşkil eden karikatürün partisine mensup milletvekillerince yayınlanmasını talep ettiği” belirtilerek, Kılıçdaroğlu’nun daha sonra Twitter’dan şikayet konusu karikatürü “Eleştiri ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin” yorumuyla paylaştığı ifade edildi.

Haberin Devamı

“Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ve eyleminin akabinde, CHP mensubu bir takım milletvekillerinin, genel başkanlarının suç işleme yönündeki çağrısına uyarak, dün Erdoğan’ı hedef alan suç teşkil eden karikatürü çeşitli yorumlarla Twitter hesaplarından paylaştıkları ve Erdoğan’a hakaret ettikleri” kaydedilen şikayet dilekçesinde, bunun Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 299. maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkan’ına hakaret” suçunun unsurlarını ihtiva ettiği belirtildi.

1 milyon liralık dava

Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşılan karikatür ve partisinin grup toplantısındaki konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine ayrıca 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Dilekçede, birçok mahkeme kararına rağmen Kılıçdaroğlu’nun aynı üslubu sürdürmesinin, aynı zamanda hukuk ve mahkeme kararlarına da saygısızlık olarak kabul edilmesi gerektiği vurgulandı. “Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarına hakim olan ve bir siyasetçiye yakışmayacak düzeydeki bu çirkin üslubuna karşı caydırıcı bir tazminata hükmedilmesi gerektiği” kaydedilen dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’ndan 1 milyon lira manevi tazminat talep edildi.