Siyaset CHP tüm kurumlara topyekûn savaş açmış

CHP tüm kurumlara topyekûn savaş açmış

01.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Adalet Kurultayı’nın sonuç bildirgesini “CHP, millet adına işlev gören kurumlara karşı topyekûn savaş açmış durumda” şeklinde değerlendirdi.

CHP tüm kurumlara  topyekûn savaş açmış

Bildirgede “demokrasi”, “adalet” ve “huzur” kavramlarına vurgu yapıldığını aktaran Yazıcı, “Demokrasinin en önemli aracı özgür, demokratik ortamda yapılmış seçimlerdir, seçim sonuçlarıdır. Kılıçdaroğlu, bildiride seçimleri yok sayıyor, gayrimeşru olduğunu iddia ediyor. Adalet mülkün temelidir. Dolayısıyla bütün kurumların adaletsizlik içinde olduğu söylemi devleti yok saymaktır” diye konuştu.
‘Gerçeklerden kopuk’
“Bağımsız ve tarafsız yargı erkini töhmet altında bırakmak ana muhalefet partisine yakışmaz” ifadesini kullanan Yazıcı, Kılıçdaroğlu’nun “siyasi erkten talimat alarak icra ettiğini söylemek” suretiyle hakimlere suç isnadında bulunduğunu da bildirdi. Bildirgede FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden söz edilmediğini, buna karşın anayasal bir kurum olan 20 Temmuz’daki OHAL uygulamasının “darbe” olarak nitelendirildiğini söyleyen Yazıcı, “Bütün bu jargonları birlikte değerlendirdiğimizde CHP, Türkiye’nin gerçeklerinden biraz kopuk görüntü veriyor” dedi. Yazıcı, şöyle devam etti: “Türkiye ile düşmanlık içinde olan ülkeler, uluslararası kuruluşlar var. Bunları enforme eden terör örgütlerinin lobi güçleri var. Bunlar ülkeyi, adaletin olmadığı, hak ve özgürlüklerin önemsenmediği, dikta rejiminin hakim olduğu bir ülke olarak dünyaya lanse ediyor. CHP maalesef bilerek ya da bilmeyerek bu amaca katkı sağlıyor. Bu amaç doğrultusunda faaliyette bulunanların kuyusuna su taşıyor. l ANKARA AA