Siyaset CHP’de ‘sandık’ temizliği!

CHP’de ‘sandık’ temizliği!

14.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erken seçim için çağrı yapan CHP, sandıklarda görev alabileceklere “seçim” eğitimi vermeye başladı. Eğitimlerde sandık başı işlemler, sonuç tutanağının imzalanmasına kadar olan bütün süreç anlatılarak adeta “seçim günü tatbikatı” yaptırılıyor.

CHP’de ‘sandık’ temizliği

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP, sandık kurulu üyeliği yapabilecek kişilerin büyük bir bölümünü belirledi. Önceki seçimlerde görevini başarılı bir şekilde tamamlamış sandık kurulu üyelerine öncelik verdi. Milliyet’e konuşan kaynak, “İl başkanları da ilçelerin bildirdiği sandık görevlilerini tek tek arıyor, gerçekten bu talepte bulundular mı, bu görevi kabul ediyorlar mı, onun teyidi yapılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Tüm süreç öğretiliyor

‘Sandık eğitimi”ne ilişkin bilgi veren parti kurmayı “Sandık kurulunun sabah çalışmasına nasıl başladığından, sandık sonuç tutanağının imzalanmasına kadar olan bütün süreci anlatıyoruz. Nelere dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz, kuralları hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP, görevlisi olduğu halde partiye oy çıkmayan sandıkların tespitini de tamamladı ve bunlar hakkında il başkanlıklarına gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

Oy vermeyen siliniyor

Yapılan çalışmalara ilişkin Milliyet’e konuşan kaynak daha önceki seçimde oy çıkmayan sandıklarla ilgili tespitlerin yapıldığını belirterek, şöyle devam etti: “Onları attık partiden. Tüzükte ‘ad silme’ diye madde var. Bir sandıkta partiye üyemiz varsa ve o sandıktan partiye oy çıkmamışsa o üyeyi atıyoruz partiden. Bu şu demektir; ya oy kullanmadı ya da gitti başka partiye oy verdi. Her ikisi de parti suçu. Sandık sandık sonuçlar elimizde. O sandıkta hangi parti üyemizin oy kullandığı bilgisi de var. Seçmen listesiyle üye listemizi karşılaştırdığımızda o veriye ulaşıyoruz. Oy çıkmamışsa partiye, oradaki bütün üyeleri siliyoruz.” 

Haberin Devamı

CHP’nin seçimlerde her okulda bir avukatın olması için görevlendirme yapmak üzede hazırlık yaptığı da öğrenildi.

Yazarlar