Siyaset CHP’den İsrail tepkisi: Saldırılar uluslararası hukuka aykırı

CHP’den İsrail tepkisi: Saldırılar uluslararası hukuka aykırı

11.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündemiyle ilgili Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

CHP’den İsrail tepkisi: Saldırılar uluslararası hukuka aykırı

Öztrak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İSRAİL’İ KINIYORUZ: İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize tam da bayram öncesi yaptığı saldırılar vicdanı olan herkesin yüreğini dağladı. Uluslararası hukuka da insan haklarına da aykırı bu davranışları kınıyor, bir an evvel son bulmasını bekliyoruz.

PED SATIŞ YASAĞI: (Bazı marketlerde uygulanan yasak) Hepsini anladık da hijyenik pedlerin satışı niye yasak? “Yasaklarla mücadele edeceğim” diyerek göreve gelen Erdoğan şahsım hükümetinin işine gelen her şey serbest, gelmeyen her şey yasak.

PEKCAN İÇİN ÖNERGE: Görevden alınan bakan, elini kolunu sallayarak gezmeye devam ediyor. Parti Grubumuz, bu konuda bir Meclis soruşturması açılması için gereken önergeyi bayramdan sonra verecek. Bu sınavın sonunda, kim ak koyun, kim kara koyun ortaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

PİS KOKULAR: Hafta sonu, yurt dışına kaçmış bir suç örgütü yöneticisinin açıklamalarıyla, mafya-siyaset-emniyet hattında döşenmiş kanalizasyon boruları, bir kez daha patladı. Ortalığa salınan pis kokular, dayanılır gibi değil.

KURTLAR VADİSİ: Mafya konuşuyor, hükümet susuyor. İddialar da öyle böyle değil. FETÖ’cü yaftasıyla insanların içeri attırılıp, Bodrum’daki marinalarına çökülmesine, Kolombiya’dan gelen kokainlerden, bir gazetecinin öldürülmesine kadar pek çok korkunç olay dile getiriliyor. Bu itiraflara bakılırsa ülke, Kurtlar Vadisi’ne dönmüş. Bu ülkede CİMER’e başvuru var diye, belediye başkanlarımız hakkında derhal inceleme başlatılıyor. Ama bu korkunç itiraflar için, tek bir cumhuriyet savcısı kılını kıpırdatmıyor.

CÜRÜM İTTİFAKI: Bu da açıkça gösteriyor ki Cumhur İttifakı sadece AK Parti ve MHP’den oluşmuyor. Mafya da bu ittifakın ortağı ve aparatı. Cumhur İttifakı, Cürüm İttifakı olmuş. Tüm bunlar ortadayken, ‘Atama İçişleri Bakanı’ utanmadan, sıkılmadan Sayın Genel Başkanımıza hakaret etmeye cüret ediyor. İtiraflara başlayınca mı suç örgütü yöneticisi olduğunu anladınız Sayın Bakan?

SÖZ VEREN KİM?: Hayırdır, mafya-siyaset-emniyet hattında patlayan kanalizasyon boruları, neden bu kadar panik yarattı? Bu mafya babasına, ‘nisan ayında ülkede birçok şey değişecek’ deyip, kendisine ülkeye dönüş sözü veren devlet yetkilisi kim?