Siyaset CHP'li Akaydın sordu: Hangisi daha idelojik?

CHP'li Akaydın sordu: Hangisi daha idelojik?

28.11.2009 - 14:00 | Son Güncellenme:

.

CHPli Akaydın sordu: Hangisi daha idelojik

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Danıştay'ın YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını, “Bu karar tamamıyla ideolojik bir karardır” diyerek eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Akaydın, “Anadolu'da 3- 5 oy almış adayları dekan atayacaksın, bu ideolojik olmayacak. Danıştay'ın hukuk çerçevesinde aldığı karar mı ideolojik olacak?” dedi.

CHP Antalya İl Teşkilatı'nın parti binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul eski Başkanı Mustafa Akaydın, partililere hitap etti.

Açık havada gerçekleşen bayram kutlaması öncesi konuşma yapan Akaydın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün bir bölünmenin eşiğinde ve kardeş kavgası içine itilmekte olduğunu savundu. Hükümetin bu süreci ‘demokratik açılım' adı altında yürüttüğünü ifade eden Akaydın, “Bunun karşısında duran bizlerin, aydınların verdiği mücadele ise darbecilikle suçlanmıştır” diye konuştu.

YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesinin durdurulması kararının çok önemli olduğuna dikkat çeken Mustafa Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın yüksek yargının kararını ideolojik bulduğunu ifade ettiği açıklamalarını eleştirdi.

CHP Antalya milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Osman Kaptan, Tayfur Süner, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Döşemealtı Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Tursun, İl Başkanı Ömer Melli, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı bayramlaşma töreninde Akaydın, uyum mesajları da vermeyi ihmal etmedi.

Akaydın, “Yanımda bulunan ve mazereti nedeniyle aramızda olmayan Konyaaltı Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'le uyum içinde Antalya'nın yüzünü güldürmek için dostluk ve dayanışma içinde olduğumuzdan en ufak bir kuşkunuz olmasın” dedi.

Bayramlaşmada CHP Lideri Deniz Baykal'ın bayram tebriklerini ileten İl Başkanı Ömer Melli, “Demokratik yollarla iktidara gelip demokrasiyle, cumhuriyetle kavgası olanlar Türki siyasi tarihinde çok fazla yaşamamışlardır. Siyasi tarihimiz cumhuriyet düşmanlarının mezar taşlarıyla doludur” diye konuştu. Konuşmaların ardından parti yöneticileri, belediye başkanları ve milletvekilleri partililerle tek tek bayramlaştı.