Siyaset CHP'li Aysever: Bu seçim son demokratik seçim olabilir

CHP'li Aysever: Bu seçim son demokratik seçim olabilir

18.01.2011 - 09:45 | Son Güncellenme:

.

CHPli Aysever: Bu seçim son demokratik seçim olabilir

CHP Parti Meclisi Üyesi Enver Aysever, cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden geçerken bir genel seçime gidildiğini dile getirerek "AKP kazanırsa bu seçim 87 yıllık Cumhuriyet tarihimizin son demokratik seçimi olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Aysever, Bornova Belediyesi Nikah Sarayı Tesisleri toplantı salonunda "Türkiye’nin değişen toplumsal yapısı" konulu söyleşiye katıldı. İzmir’in, Türkiye’nin en aydın insanlarının yaşadığı şehir olduğunu söyleyen Aysever, "Bu rejim istikrarsızlığı devam ederse bizim de kaçıp geleceğimiz yer İzmir’dir. Türkiye’nin birçok yerinde kadınlar, giderek daha büyük baskılar altında kalıyorsa, iki yudum içki içenler tacize uğruyorsa, laiklik ve hukukun üstünlüğü fiilen ortadan kalkmışsa isyan etmekte haklıyız" diye konuştu. Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden geçerken bir genel seçime gidildiğini dile getiren Aysever, "AKP kazanırsa bu seçim 87 yıllık Cumhuriyet tarihimizin son demokratik seçimi olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

-"İZMİRLİLERİ DENİZE DÖKMEDEN RAHAT EDEMEYECEKLER-

Aysever, otoriter yönetim anlayışının, artık insanların hücrelerine kadar sindiğini ifade ederken "Türkiye’nin geleceğini seçimlerden sonra Anayasa’yı kimin yapacağı şekillendirecek. AKP, bu seçimlerde de başarılı olursa çok sert bir Anayasa hazırlayacak ‘Bu kadar da olmaz’ dediğimiz konuları bu Anayasa’ya koyacak. Bu ortamda AKP iktidarının seçim kazanmayı en çok arzuladığı yer İzmir’dir. Biz, İzmir’deki AKP’ye karşı duruşu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında aldığı yüzde 38’lik oyu tüm Türkiye’ye taşırsak bu duruma dur diyebiliriz. Siz İzmirliler onlara göre vebalısınız, sizi denize dökmeden rahat etmeyecekler" diye konuştu.