Siyaset CHP'li başkan Baykal'ın toplantısına katılmayacak

CHP'li başkan Baykal'ın toplantısına katılmayacak

07.01.2012 - 12:51 | Son Güncellenme:

CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın Adana’da kurultay delegeleriyle yapacağı toplantıya katılmayacağını açıkladı.

CHPli başkan Baykalın toplantısına katılmayacak

Deniz Baykal, yarın Adana’ya gelerek Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 2009 yerel seçimlerinde adı açıklandıktan sonra adaylığı iptal edilen eski CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Soner Çetin’in oğlu Deniz Çetin’in sünnet törenine katılacak. Baykal, daha sonra kentte ziyaret ve incelemelerde bulunacak. Baykal’ın pazartesi günü CHP’nin Adana’daki 28 kurultay delegesiyle yapmayı planladığı toplantı kentte tartışmalara neden oldu. Kurultay delegelerinin kaçının bu toplantıya katılacağı merak konusu olurken CHP İl Başkanı Zeydan Karalar katılmayacağını söyledi. Bu toplantıların parti tüzüğünde yapılması istenen değişikliklerle ilgili olduğunu anlatan Zeydan Karalar, "Partimizde en hassas şey tabanın söz ve karar sahibi olmasıdır. CHP’liler, özellikle milletvekili ve belediye başkan adaylarının seçiminde söz sahibi olmak ister. Ancak bunun böyle alelacele değişmesi gerekmiyor. Normal kongrede değişebilir" dedi.

Haberin Devamı

Kendisi kurultay delegesi olmayan Karalar, Adana’daki kurultay delegelerinin toplantılara katılıp katılmaması yönünde İl Yönetimi olarak bir tasarrufta bulunmayacaklarını anlatırken, "Burası demokratik bir parti, isteyen katılır ama İl Başkanı olarak ben katılmayacağım" diye konuştu.