Siyaset CHP’li başkanlar kampa giriyor

CHP’li başkanlar kampa giriyor

23.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin tüm belediye başkanlarını 27-28-29 Mayıs tarihlerinde Van’da seçim kampına alacak. Genel Merkez’in seçim hazırlıkları, belediye başkanlarına anlatılacak.

CHP’li başkanlar kampa giriyor

 

Mehtap Gökdemir / ANKARA - CHP Belediye Başkanları Çalıştayı 27-28-29 Mayıs tarihlerinde Van’da yapılacak. Çalıştayın ana gündemi yaklaşak genel seçimler olacak.

Haberin Devamı

Çalıştayın ilk günü olan 27 Mayıs’ta 248 belediye başkanı gruplar hâlinde Van’ı ve tüm ilçelerini gezecek. Vatandaşın sorunlarını dinleyecek olan başkanlar, kendilerini de anlatacak. Çalıştay programı 28 Mayıs Cumartesi sabahı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Çalıştayın ana gündemini seçim oluşturacak. Çalıştayda, Genel Merkez’in seçim hazırlıkları belediye başkanlarına anlatılacak. Belediye başkanlarının görüş ve önerileri dinlenecek. Kılıçdaroğlu, izlenecek seçim stratejisini ve atılacak adımları belediye başkanlarıyla masaya yatıracak.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çalıştaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

KAMPIN ANA GÜNDEM MADDESİ: Çalıştayımızın ana gündemi yaklaşan seçimler olacak. Önce Genel Merkezimizin seçim hazırlıklarını belediye başkanlarımıza anlatacağız. Ardından, belediye başkanlarımızın görüş ve önerilerini dinleyeceğiz. Seçime giden süreçte atacağımız adımları belediye başkanlarımızla birlikte ele alarak değerlendirmelerde bulunacağız.

Haberin Devamı

BAŞKANLARA TAVSİYELER: Belediyelerimizin üç yıllık çalışmalarını ve önümüzdeki iki yılda yapılması gerekenleri toplantılarımızda detaylı olarak konuşacağız. Program kapsamında alanında uzman isimlerin katılacağı bir panel düzenleyeceğiz, farklı görüş ve düşünceleri öğrenme fırsatı yakalayacağız. İki ayrı oturumda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında belediye başkanlarımızla değerlendirme forumları düzenleyeceğiz. Bu kapsamda belediye başkanlarımızın çalışmalarını, karşılaştıkları sorunları ve beklentilerini dinleyeceğiz. Çalıştay programımız Pazar günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapanış konuşmasıyla sona erecek.

SEÇİM HAZIRLIKLARI: Belediye başkanları toplantılarındaki ana amacımız, belediyelerimizin başarılı hizmetlerine katkı sunmak ve seçime giden süreçte ortak aklı hep birlikte ortaya koymak. Önümüzdeki süreçte belediyelerimizin başarılı çalışmalarını artırmanın ve daha fazla insanımızın gönlüne girebilmenin gayreti içinde olacağız.

Haberin Devamı

CHP’li başkanlar kampa giriyor

Çerkes sürgünleri anıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kafkasyadaki yurtlarından 158 yıl önce koparılarak göç ettirilmeye zorlanan 1 buçuk milyon Çerkes’in sürgün edilmesinin yıl dönümü nedeniyle, Kartal’da düzenlenen anmaya katıldı. Heykeltıraş Arsen Gushapsha tarafından yapılan Hayat Ağacı isimli sürgün anıtının önünde önceki akşam yapılan anmayı Kartal Belediyesi ve Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) birlikte düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Maltepe’de düzenlenen Milletin Sesi mitinginden sonra sürgün kurbanları anmasına katıldı. Anmaya KAFFED Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer, derneğin yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Kılıçdaroğlu Hayat Ağacı anıtına çelenk ve karanfil bıraktı. - İSTANBUL DHA