Siyaset CHP’nin seçim vaatleri

CHP’nin seçim vaatleri

17.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’nin “Merkez Türkiye Projesi"nin ayrıntıları ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Ar-Ge Bilim Platformu tarafından hazırlanan raporda, CHP’nin seçmene anlatmaya hazırlandığı, iktidara gelmesi halinde uygulayacağı planlara yer verildi.

CHP’nin seçim vaatleri

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Raporda “Merkez Türkiye” Projesi ve "Kalkınma Kuşakları"yla bölgesel eşitsizliklerin kırılacağı belirtilerek "CHP iktidarında hayata geçirilecek olan Merkez Türkiye projesiyle beraber, Anadolu yeniden üretim, ticaret ve lojistik merkezlerinden biri haline gelecektir. Büyükşehirlere ve özellikle Marmara Bölgesi’nde toplanmış nüfus ve milli gelir yeniden ülke sathına yayılacak; boşalan Anadolu üretim, dijital dönüşüm ve yeşil enerji merkezine dönüştürülecektir" denildi.

Haberin Devamı

Raporda öne çıkan vaatlerden bazıları şöyle sıralandı:

- İnsanca bir asgari ücret belirlenmesi sağlanacak, enflasyon rakamının üzerinde yılda iki kez zam yapılacak.

- İşsizlik sigortasının kapsamı genişletilecek, süresi uzatılacak ve ödeneğin miktarı artırılacak.

- KYK borçlarının faizleri silinecek.

- Kamuya personel alımı şeffaf şekilde yapılacak. Tüm ÖSYM sınavlarında giriş ücreti kaldırılacak.

- Üniversiteli gençlere 19 Mayıs ve 29 Ekim’de olmak üzere yılda iki kere Gençlik Bursu verilecek.

- Kamu elindeki arazilere ucuz ve nitelikli konutlar inşa edilecek.

- Gençlere pasaportlar ücretsiz olacak, yurt dışına çıkış harcı alınmayacak. Satın alacakları ilk sıfır otomobilde, ilk cep telefonu ve oyun konsolunda ÖTV vergisi alınmayacak.

Haberin Devamı

- Genç çiftlere evlilik destekleri verilecek.

- Çocukların okula gidiş gelişlerde toplu taşımadan ücretsiz yararlanmaları sağlanacak, okullarda kahvaltı ve öğle yemekleri ücretsiz olacak.

- Konut birlikleri ve kooperatiflerin dar gelirliler için kiralık sosyal konut inşa etmeleri mümkün hâle getirilecek. Gelir düzeyine göre kira yardımları yapılacak. Konut sahibi olmayan ailelere alacakları evler için kredi temin edilecek. Halihazırda kredi ödemesi yapanlara yeniden finansman olanağı sunulacak.

- Yurtta kalmayan gençlerin öğrenci evinde en az iki kişi kalmaları kaydıyla kira elektrik ve su faturalarına maddi destek sağlanacak.