Siyaset Çiller iki anahtardan vazgeçmedi

Çiller iki anahtardan vazgeçmedi

23.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiller iki anahtardan vazgeçmedi

Çiller iki anahtardan vazgeçmedi

       DYP'nin seçimlere iki ay kala açıklamayı planladığı ve parti programında değişiklikler içeren kitapçıkta, YÖK'ün kaldırılması ve imam hatip mezunlarının askeri okullara girebilmesi öngörülürken, DYP Lideri Tansu Çiller'in hayata geçiremediği "iki anahtar" vaadi yeniden gündeme getirildi.
       DYP ekiplerinin, yurdun dört bir yanındaki "demokrasi platformu" çalışmalarının sonuçları kitapçık haline getirildi. Milliyet'in ele geçirdiği 500 sayfalık kitapçıkta, parti programına da yansıması beklenen öneriler şöyle:
       "* YÖK kaldırılacak. Profesör, doçent, dekan ve rektörlerin atamalarını, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu gibi oluşturulacak özerk bir üst kurul yapacak. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı kalkacak.
       * SSK ve Emekli Sandığı'nda biriken sağlık primleri, özel sigorta kurumlarına devredilecek, böylece herkes istediği özel sağlık kuruluşunda muayene ve tedavi olabilecek, yeşil kart uygulaması devam edecek.
       * Sekiz yıllık kesintisiz temel eğitim 11 yıla çıkarılacak, ancak mecburi olmayacak. İmam hatip liselerine yeniden işlerlik kazandırılacak.
       * Üniversite sınavı sonucunda, askeri okullara girecek öğrencilere bitirdiği okul sorulamayacak. İmam hatip mezunları da askeri okullara girebilecek.
       * Valileri halk seçecek."