Siyaset Çipras ile kritik darbeci görüşmesi

Çipras ile kritik darbeci görüşmesi

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın daveti üzerine, pazartesi günü Yunanistan’a çalışma ziyaretinde bulunacak.

Çipras ile kritik  darbeci görüşmesi

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan’ı yakından ilgilendiren “Geri Kabul Anlaşması” ve Ege’deki mültecilere dair çalışmalar ana gündem olacak. Yıldırım ile Çipras’ın görüşmesinin önemli bir konusu da Yunanistan’a kaçan ve iade edilmeyen darbeci askerler olacak. Yıldırım’ın bu askerlerin iadesi konusunda net mesajlar vermesi bekleniyor.
Batı Trakya’da iftar

Haberin Devamı

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’u bu hafta içinde Ankara’da ağırlayan Yıldırım, pazartesi günü mevkidaşı Aleksis Çipras ile Atina’da bir araya gelecek. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos tarafından da kabul edilecek olan Yıldırım, akşam saatlerinde Batı Trakya’ya geçerek Türkler ile iftar yapacak. Yıldırım-Çipras görüşmesinin ana konularından birinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan askerlerin iadesi olması bekleniyor. Helikopter ile Yunanistan’a kaçan ve tüm talep ve görüşmelere karşın iade edilmeyen sekiz asker ile ilgili Yıldırım’ın Çipras’a darbe yargılamalarına yönelik bilgi verip, bu askerlerin iadesinin önemini anlatması bekleniyor.

Görüşmede Ege’de neredeyse sıfıra inen göçmen sorunu, Türkiye’nin AB süreci ve 28 Haziran’da Cenevre’de başlayacak Kıbrıs barış görüşmeleri de ele alınacak. Barış görüşmelerinden olumlu bir sonucun çıkması için Türkiye’nin, “masadan kalkan taraf olmayacağına” vurgu yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın gündeminde Türk akımı projesi de olacak. Bulgaristan Başbakanı Borisov, Yıldırım ile görüşmesinde Türk akımının ülkesi üzerinden geçmesini istemiş, Selanik üzerinden doğal gazın Bulgaristan’dan Avrupa’ya nakledilebileceğini ifade etmişti.

Yazarlar