Siyaset Cirkinlik ve ilkelliktir

Cirkinlik ve ilkelliktir

30.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, MYK toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temelsiz eleştirilere maruz kalması çirkinlik ve anti demokratik bir ilkelliktir” dedi

Cirkinlik ve ilkelliktir

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Almanya’da düzenlenecek G-20 zirvesi öncesi, bazı Alman siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan eleştirilerine tepki gösterdi.
‘Bir komplodur’
Bahçeli, “Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hazımsız ve nezaketsiz üslupla temelsiz eleştirilere maruz kalması da çirkinlik ve anti demokratik bir ilkelliktir. Alman zihniyetinin ülkemizi töhmet altında bırakmak için uyduruk bahane arayışı aynı zamanda çarpıklık, aynı zamanda karanlık bir komplodur. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti’ni ve cumhuru temsil etmektedir. Ona yönelik tahammülsüzlük ve kötü muamele tüm Türkiye’ye yapılmış sayılacaktır” dedi.
Bahçeli, Cenevre’de sürdürülen Kıbrıs müzakerelerini değerlendirirken, “Dayatmalara teslim olunması asla kabul edilmeyecektir. Kıbrıs şehit emanetidir, Kıbrıs Türk’tür, aksini düşünmek Rum tezlerine, haçlı heveslerine hizmet ve gözü kapalı şekilde tamam demektir” ifadelerini kullandı.
‘Hüsran verici’
Bahçeli terör olaylarıyla ilgili de şunları söyledi: “Suriye’nin Afrin kentinden güney sınırlarımıza yönelik terör örgütü PYD-YPG tarafından açılan ateş, buna karşılık Türk topçusunun anında misilleme yapması, üstelik sınırlarımız boyunca sıcak temasın artıyor olması Türkiye açısından alarm verici niteliktedir. ABD’nin YPG’yi alenen silahlandırarak Türkiye düşmanlarına destek vermesi bir başka hazin, hasmane ve hüsran verici gelişme olarak karşımızdadır. ABD’li Savunma Bakanı’nın PYD-YPG’yle kurulan gizemli ve gizil diyaloğu ‘bir tercihten değil, zorunluluktan kaynaklandığını’ söylemesi, acizliğin itirafından ziyade art niyetin ifade ve ilanıdır.”

‘Yaptıklarımızın hepsi Türkiye’nin çıkarı için’

MHP lideri Bahçeli, dün MYK toplantısında iç ve dış politikaya ilişkin genel bir çerçeve çizdi. Bahçeli, mahkemeden MHP olağanüstü kongresinin iptaline ilişkin kararı “Adaletin ruhuna el fatiha” diye yorumlayan Meral Akşener’i adını anmadan hedef alarak, “Mahkemeden son karar bizim lehimize çıktı. Daha önce kendi lehlerine çıkıyordu. Şimdi adaletin ruhuna fatiha okuyanlar, geçmişte kendi lehlerine mahkemeden karar çıkarken, herhalde Gülen’in mektuplarını okuyorlardı” ifadesini kullandı. Bahçeli, TBMM İçtüzüğü ve uyum yasalarına ilişkin de değerlendirme yaptı. İçtüzüğe ilişkin AK Parti’nin gönderdiği metni incelediklerini ve çalışmanın sürdüğünü belirten Bahçeli, muhalefetin sesini radikal şekilde kısacak düzenlemelere destek vermelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Bahçeli, Cumhurbaşkanı’na ve iktidarın politikalarına destek vermeleri konusunda MHP’ye yönelik eleştirileri yanıtlarken “Yaptıklarımızın hepsi Türkiye için, kimse şahıslar için algılamasın. MHP bir iş yaparken Türkiye’nin çıkarları dışında bir şey düşünerek yapmaz. Katar’a Cumhurbaşkanı’nın arkadaşı olduğu için değil, Türkiye’nin Ortadoğu’daki çıkarları için destek oluyoruz” dedi. ÖNDER YILMAZ Ankara

MHP Korkuteli ilçe yönetimi feshedildi

MHP Antalya Korkuteli İlçe Başkanlığı’nın 22 Mart tarihinde yapılan kongresinde seçilen İlçe Başkanı Berna Karakoyun ve yönetim kurulu üyeleri görevden alındı. Genel Başkan Devlet Bahçeli imzasıyla Antalya İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda, ilçe yönetim kurulunun feshedildiği bildirildi. l DHA

20 yıl hatırası köstekli saat

Cirkinlik ve ilkelliktir


Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanı olmasının 20. yılı anısına Başkanlık Divanı ve MYK üyelerine “köstekli saat” hediye etti. Saatin bir yüzünde, ortasında bozkurt başı işlenmiş Selçuklu yıldızı, arka yüzünde Türk Bayrağı bulunuyor. Hislon marka saat açıldığında iç kapakta tuğra şeklinde, “Devlet Bahçeli” ismi yer alıyor.

Haberin Devamı