Siyaset Cizre’de toplanan lastikler Konya’da ayakkabı olacak

Cizre’de toplanan lastikler Konya’da ayakkabı olacak

17.01.2010 - 01:01 | Son Güncellenme:

Yasadışı gösterilerde yakılan eski araç lastiklerinin ‘Getir lastiği al parayı’ kampanyasıyla toplanmasına başlandı. Lastikler Konya’da işlenerek ayakkabı yapılacak

Cizre’de toplanan lastikler Konya’da ayakkabı olacak

Şırnak’ta Cizre İlçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan “Getir lastiği al parayı” kampanyasında toplanan araç lastikleri, Konya’daki geri dönüşüm tesisinde işlendikten sonra ayakkabı, el arabası tekeri, kauçuk zemin kaplama ve izalosyon malzemesi olarak yeniden ekonomiye kazandırılacak. Toplumsal olaylarda ve 21 Mart’taki Nevruz kutlamalarında, yasa dışı gösteri yapan grupların yolları trafiğe kapatmak için yakarak barikat aracı olarak kullandıkları eski araç lastiklerinin toplanması amacıyla Cizre Emniyet Müdürlüğü Kaymakamlığın desteğiyle “Getir lastiği al parayı” uygulaması başlatılmıştı.

Sosyal sorumluluk projesi
Selçuk Kauçuk ve Plastik Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Rıza Dolapoğlu, Cizre Emniyet Müdürü Aydın Akkoca ile temasa geçtiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:
“Biz de sosyal sorumluluk çerçevesinde üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Müdürümüz teklifimize olumlu baktı. İki kamyona sığabilecek 400 lastik toplandığını bildirdiler. Lastiklerin nakliyesi için Cizre’den bir firma ile görüşüp Konya’ya getirmeyi planlıyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne en yakın geri dönüşüm tesisi biziz Topladığımız lastiklerin önce tellerini ayırıyoruz. Granür elde ettiğimiz eski lastiklerden lastik ayakkabı, el arabası tekeri, kauçuk zemin kaplama ve izalosyon malzemeleri üreterek tekrar ekonomiye kazandırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cizre’de toplanan lastikler Konya’da ayakkabı olacak